Dünyanın gözü İstanbul'da! Açıklamalar peş peşe

Avrupa Birliğinin (AB), Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumu hakkında Suudi Arabistan'dan açıklama beklediği belirtildi. İngiltere, Almanya ve Fransa'dan da konu ile alakalı açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2018 16:25 GÜNCELLEME 09.10.2018 17:07 DÜNYA
Dünyanın gözü İstanbul'da! Açıklamalar peş peşe
Dünyanın gözü İstanbul'da! Açıklamalar peş peşe

Günlük basın toplantısında konuşan AB Komisyonu Sözcüsü Carlos Martin Ruiz De Gordejuela, Suudi gazeteci Cemal  Kaşıkçı'ya ilişkin olayları yakından takip ettiklerini söyledi.

Gordejuela, "Suudi Arabistan'dan, önde gelen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumunu netleştirecek bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu. 

 

İNGİLTERE'DEN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

 İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'yla ilgili, "Eğer medyadaki haberler doğrulanırsa, olayı ciddi bir şekilde ele alacağız" dedi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Hunt, "Suudi Büyükelçi ile Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin acilen yanıt aranması için görüştüm. Gazetecilere yönelik şiddet dünya çapında artıyor ve bu ifade özgürlüğü için büyük bir tehdit" değerlendirmesinde bulundu.

Hunt paylaşımında, "Eğer medyadaki haberler doğrulanırsa, olayı ciddi bir şekilde ele alacağız. Dostluklar paylaşılan değerlere bağlıdır" ifadelerine yer verdi.

FRANSA'DAN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von Der Mühll, ülkesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından endişe duyduğunu belirtti.

"Fransa, tanınmış ve saygın bir Suudi kişilik olan Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasından endişe duyuyor" ifadesini kullanan Mühll, olayın bir an önce açıklığa kavuşmasını arzu ettiklerini belirtti.

ALMAYA'DAN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christofer Burger, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaderi konusunda endişeli olduklarını söyledi.

"Ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaderi konusunda endişeliyiz" diyen Burger, olayın hızlı şekilde aydınlatılmasının önemli olduğunu ve buna katkı sağlayacak herkesin yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

NELER OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı, geçen hafta salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    israil denen terör devleti her gün gazeteci öldürülüyor ses çıkaran yok iki yüzlü batı adam olun lan.
    Cevapla
  • 4545 5 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemiz uzerinde yeni oyun pesindeler rabbim firsat vermesin insallah
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    suudi prens ve trump un isi gibi gorunuyor kimin ayagina damarina bastiysa supheli o gibi gorunuyor
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Birileri pis işler çeviriyor kokusu çıkar herkesin tek tek sorguya alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR