Trump açıkladı: Füze anlaşmasından çekiliyoruz!

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’un Rusya ile ABD arasında 1987'de imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Nükleer Füzeler Anlaşması’ndan çekileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2018 23:40 GÜNCELLEME 21.10.2018 02:10 DÜNYA
Trump açıkladı: Füze anlaşmasından çekiliyoruz!
Trump açıkladı: Füze anlaşmasından çekiliyoruz!

Fox News televizyonuna konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Washington’un Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekilme kararının, Rusya’nın anlaşma kapsamındaki şartları yerine getirmemesinden kaynaklandığını söyledi.

"RUSYA ANLAŞMAYA UYMADI, MALESEF ANLAŞMAYI FESHEDECEĞİZ"

 

Trump sözlerini, “Obama’nın bu konuyu neden görüşmediğini ve (ABD’yi anlaşmadan) neden çekmediğini anlamış değilim. Anlaşmayı ihlal etmelerine izin vermeyeceğiz. Rusya anlaşmaya uymadı, bu nedenle maalesef anlaşmayı feshedeceğiz ve ondan çekileceğiz” şeklinde sürdürdü.

Daha önce medyada çıkan haberlerde Trump yönetiminin Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekilme hazırlıklarına başladığı konusunda Rusya’ya bilgi vermeyi planladığı belirtilmişti.

Ayrıca The Guardian gazetesi, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un ABD’nin anlaşmadan çekilmesi konusunda ısrarcı olduğunu yazmıştı.

Bolton’un 22-23 Ekim tarihlerinde Rusya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • bayrak 09 5 yıl önce Şikayet Et
    canbaz seni.
    Cevapla
  • AliG 5 yıl önce Şikayet Et
    Sarı kafa savaşın zeminini hazırlamaya devam ediyor...
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki rusyanın sizin le füze yapmaya ihtiyacımı var ABD siz kendi menfaatleri için yaklaşırsınız kişilere ve ya ülkelere sizde vijdan yok suriyeyi ne hale getiriniz teröristlere silah vererek çok fazla masum insanın kanını akıttınız filistinde aynısını yaptınız siz inançlı olsaydınız yada Allahtan korksaydınız bunları yapamazdınız siz şeytanın istediği herşeyi yapanlardan olan bir topluluk haline geldiniz allah size akıl fikir versin bizden uzak olun tüm müslüman Aleminden
    Cevapla
  • Hüseyin Gümüş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelime ile . F I R I L D A K....
    Cevapla
  • melik 5 yıl önce Şikayet Et
    Seyyar satıc trump...
    Cevapla
  • Nalçak 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR