Müslümanlar kilise satın aldı, ülke ayağa kalktı!

İtalya'nın Bergamo kentindeki bir kilise binasının açık artırmayla Müslüman bir dernek tarafından satın alınması ve camiye dönüştürülmesi iddiaları tartışmaya neden oldu, basın bu iddiaları, "Allah, İsa'yı evinden çıkardı, Müslümanlar kilise satın aldı" skandal başlığıyla duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2018 12:20 GÜNCELLEME 30.10.2018 12:20 DÜNYA
Müslümanlar kilise satın aldı, ülke ayağa kalktı!
Müslümanlar kilise satın aldı, ülke ayağa kalktı!

Aşırı sağcı ve İslam karşıtı yayınlarıyla tanınan Libero gazetesi haberi manşetten, "Allah, İsa'yı evinden çıkardı, Müslümanlar kilise satın aldı" skandal başlığıyla duyurdu. Kilise açık artırmada yaklaşık 450 bin Euro karşılığında Bergamo Müslümanlar Derneği'ne satıldı. Derneğin eski kilise binasını camiye çevirmeyi planladığı belirtiliyor.

Aşırı sağcı Lig partisi milletvekilleri Daniele Belotti ve Alberto Ribolli, açık artırmanın ne şekilde yapıldığını etraflıca inceleyeceklerini ve iptal edilmesi için geçerli bir sebep arayacaklarını açıkladı.

 

 

Lombardia Bölge Başkanı Attilio Fontana da bir açıklama yaparak açık artırmayı reddetme yetkileri olduğunu vurgularken, Romen Ortodoks Kilisesi papazını arayarak "ibadet yerlerini kaybetmeyeceklerinin güvencesini verdiğini" de söyledi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    roma sancılı... doğum sancıları bunlar... batının zulmüne dahafazla dayanamayacağı için sonuçta mücdelendiği gibi müslüman olmaya aday!
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslanlarım benim
    Cevapla
  • hocaoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Açık artırmaya konmasına kimse ses çıkarmıyor. Ya bir şarap imalatçısında ihale kalsaydı depo yapılsaydı ne olacaktı.
    Cevapla
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevdiğimiz bir büyüğümüz, "bir tane Allah'ın elli tane dini olmaz" der. Ne de güzel söyler. Eğer gerçekten camiye çevrilirse kilise aslına dönmüş olacak..
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Camiler 30 sene oncesine gore full cekiyor vakit namazlarinda. Camiye gitmedigin belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR