İtalya'da patlayıcı yüklü Türk tırı

İtalya'nın Ancona Limanı'nda bir Türk TIR'ı, uluslararası normlara uygun olmayan biçimde patlayıcı madde taşıdığı için durduruldu

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2007 00:44 GÜNCELLEME 27.10.2007 00:44 DÜNYA
İtalya'da patlayıcı yüklü Türk tırı
İtalya'da patlayıcı yüklü Türk tırı

TIR karnesinde "muhtelif eşya" biçiminde bir beyanatın yer aldığı aracın içinde 28 ton patlayıcı taşınmakta olduğu saptanınca, Türk uyruklu şoför de gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Ancona Limanı'ndan Yunanistan'ın Patras Limanı'na geçiş yapmak için "Europa Palace" adlı gemiye giriş sırasında durdurulan TIR'ın son varış merkezinin Türkiye olduğu belirlendi. İtalyan sahil güvenlik birimlerinin gemide yaptığı aramada, sıradan eşya süsü verilmiş ve farklı etiketler taşıyan kolilerde kısa namlulu silah mermileri ve fişek kapsülleri çıktı.

İlk sorgusu liman gümrüğünde tamamlanan şoför hakkında, kara ve deniz taşımacılığı kurallarını ihlal gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Yetkililer, TIR'da bulunan patlayıcıların savaş silahı kategorisine sokulacak nitelikte olmadığını, olayda şu an itibarıyla terörle ilişkilendirmeyi gerektirecek bir bulguya rastlanmadığını da kaydettiler.

YORUMLAR 2
  • Özcan Özdemir 18 yıl önce Şikayet Et
    ???. millet ne zaman nerede nasıl para kazanılacagını iyi biliyor...
    Cevapla
  • arif arı 18 yıl önce Şikayet Et
    . batılılar yanlışlıklamı yakaladılar acaba? neyse en azından pkk birsüre daha mühimmatsız kalacak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR