Rusya sınırına asker takviyesi! Gerilim tırmanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya sınırına asker gönderdiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2018 12:46 GÜNCELLEME 06.12.2018 12:46 DÜNYA
Rusya sınırına asker takviyesi! Gerilim tırmanıyor
Rusya sınırına asker takviyesi! Gerilim tırmanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko bugün yaptığı açıklamada, Rusya sınırına asker gönderdiklerini söyleyerek, "Silahlı kuvvetlerimizin askeri birimleri savunma yeteneklerini güçlendirmek için Rusya ile sınırlarımızın tamamı boyunca yeniden konuşlandırılıyor" açıklamasında bulundu. 

 

 

NELER YAŞANMIŞTI?

Karadeniz ile Azak Denizi'ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı'nda, Ukrayna'ya ait Berdyansk, Nikopol ve Yany Kapu gemilerinin 25 Kasım'da Rusya sınırını ihlal etmesi Rusya ve Ukrayna arasında gerilime sebep olmuştu. Rusya, Ukrayna’nın 3 gemisini Rusya kıyılarının 20 kilometre açığında alıkoymuştu. Ukrayna, Rusya'nın sınır ihlali suçlamalarını reddetmiş, gözaltına alınan askerlerin derhal salıverilmesini talep etmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ülkede Rusya sınırı, Azak Denizi ve Karadeniz’e yakın bölgelerde sıkıyönetim ilan etmişti. 

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • deli 5 yıl önce Şikayet Et
    Prosenko fazla güvenme ABD ve AB'ye putin seni meze yapar VODKANIN YANINDA. KIRIM NE OLDU AKILLI OL
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Silahlı kuvvetlerimizin askeri birimleri savunma yeteneklerini güçlendirmek için Karadenizde tatbikat yapması uygun olacaktır sınırlarımızın tamamı boyunca yeniden konuşlandırılmalı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR