Hasta, ağaç dalı şeklinde kan pıhtısı tükürdü

Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Tıp Merkezi’nde 36 yaşındaki erkek hasta, tıp dünyasını şaşkınlığa uğrattı. 15 santimetrelik ağaç dalı biçiminde kan pıhtısı tüküren hasta, olaydan bir hafta sonra öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2018 15:44 GÜNCELLEME 10.12.2018 15:48 DÜNYA
Hasta, ağaç dalı şeklinde kan pıhtısı tükürdü
Hasta, ağaç dalı şeklinde kan pıhtısı tükürdü

Olay tıp dünyasında şaşkınlığa sebep oldu. Doktorlar hastanın sağ bronşundan çıkan ağaç dalına benzeyen şekli hastanın protein seviyesinin normalden daha yüksek olmasıyla kanın hava ile temas etmesi sonucu  ortaya çıktığını açıkladı. Vişne kırmızısı bir mercan parçasına benzetilen pıhtı New England Journal of Medicine'a da konu oldu.

 

 

36 yaşında kalp yetmezliği tanısı koyulan hasta ağaç dal şeklindeki pıhtıyı öksürürken çıkardı ve bir hafta sonra hayatını kaybetti. Hastayı tedavi eden doktorlar kanın hava ile teması sonucunda katılaşarak akciğer yolunun şeklini aldığını ve ortaya inanılması güç bir şekil çıktığını vurguladı. 

 

 

Kalp sorunu olan hasta,  kan dolaşımını ve tıkanmayı önlemek için oksijen tüpüne bağlandı ve kan inceltici verildi fakat kanın  nihayetinde ciğerlere girmesiyle pıhtılaşma başladı. 15 cm büyüklüğündeki ağaç dalına benzeyen pıhtıyı tüküren hasta bir hafta sonra yoğun bakım ekibinin tüm çabalarına  rağmen kurtarılamadı. Geriye ise tıp dünyasında  merak uyandıran bu görüntü kaldı.

YORUMLAR 1
  • zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    ciğerlerin içinin şekli bu. Ciğerleri kanamış demekki
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR