Üçüncü Dünya Savaşı'na sebep olabilecek bölgeler!

The National İnterest dergisi, önümüzdeki yıl için olası Üçüncü Dünya Savaşı'na sebep olabilecek ülkeleri listeledi. Prof. Dr. Robert Farley'in yazdığı makalede Çin, Ukrayna ve Basra körfezi bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2018 16:56 GÜNCELLEME 23.12.2018 17:02 DÜNYA
Üçüncü Dünya Savaşı'na sebep olabilecek bölgeler!
Üçüncü Dünya Savaşı'na sebep olabilecek bölgeler!

Prof. Dr. Robert Farley'in kaleme aldığı makalede, ABD ve Rusya'nın pek çok kez sınıra gelseler de 1945'ten bu yana dünyanın büyük güç savaşlarından kaçındığını vurgulayarak durgunlukların ardından gelecek bir dünya savaşının nerelerde olabileceğine dikkat çekti.

 

 

ÇİN-ABD ÇATIŞMASI BELA HABERCİSİ

İlk sırayı Güney Çin Denizi'ne veren Farley, çatışma hakkında ABD ve Çin arasındaki ticaret çatışmasını, Çin'in Kanada vatandaşlarını alıkoymasını, ABD'nin ise Huawei'nin bir yöneticisini tutuklamasını örnek verdi.

 

 

ABD ve Çin arasındaki çatışmanın bir "bela habercisi" olabileceğini vurgulayan Farley, iki ülkeden birinin yükselmek isteyeceğini ve bu çatışma sahasındaki bir kıvılcımın olası bir dünya savaşını tetikleyebileceğini yazdı. 

Olası çatışma noktaları listesinde Ukrayna'ya da yer veren Farley, Kerç boğazındaki sıcak temasların tehlikeli olduğunu Ukrayna'da yaklaşan seçimlerin sonuçlarına göre bölgede temel denklemlerin değişmese de belirsizliğin hüküm süreceğini belirtti.

İRAN SALDIRGANLAŞABİLİR

Dünyanın üçüncü sıcak çatışma bölgesi olarak Basra Körfezi'nden bahseden Farley, bölgedeki gerilimin ABD'nin İran'a uyguladığı ambargo, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki savaşı ile tırmandığını ifade etti. 

İran ile ilgili bu baskıların bir noktadan sonra patlama yaratacağını ileri süren Farley, "İran'daki siyasi kargaşa onları saldırganlaştırabilir ya da ülkeyi düşmanları için cazip bir hale getirip istikrarsızlaştırabilir" dedi.

Bölgedeki herhangi bir istikrarsızlık belirtisinin Rusya, ABD hatta Çin'in bile dahil olacağı sıcak çatışma ortamı yaratacağına dikkat çeken Farley, "Türkler, Kürtler, Suriyeliler ve Iraklılar arasındaki gerilimler her an açık bir çatışma halini alabilir." dedi.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    din savaşı geliyor Ermeni VE Yahudi savaşları geliyor bu alev Suriye ve Irak üzerinden patlayacak gerisi boş
    Cevapla
  • ülkücü 5 yıl önce Şikayet Et
    he he... iranmis?? iran 200 senedir irak ve müslüman lardan baska kimseye saldirmamistir.... bos konusmalar
    Cevapla
  • Gökçen 5 yıl önce Şikayet Et
    Lafın başına degil sonuna bakın getirip biz türklere dayatmis türk kürt zırvalamış
    Cevapla
  • Guven 5 yıl önce Şikayet Et
    Munafiklar korksun savaştan
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    3.dunya savasi sam tarafindan musluman ulkeler arasinda cikacak iran suriye ve suudiler olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR