İstanbul'a pazar ayinine geldi, ortalık karıştı!

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Aya Yorgi Patriklik Kilisesi'ndeki ayine katıldı. İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nden onay aldıktan sonra Aralık ayında kurulan Ukrayna Ortodoks Kilisesi, bugünkü ayinden sonra bağımsızlığını kazanacak. Ruslar ise "bu kara bir gün" diyerek tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2019 13:29 GÜNCELLEME 06.01.2019 15:37 DÜNYA
İstanbul'a pazar ayinine geldi, ortalık karıştı!
İstanbul'a pazar ayinine geldi, ortalık karıştı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz her geçen gün büyüyor. Bu kriz bu kez de kiliseye taşındı.

 

 

BUGÜNKÜ AYİNDEN SONRA BAĞIMSIZLIK RESMİYET KAZANACAK

İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nden onay aldıktan sonra Aralık ayında kurulan Ukrayna Ortodoks Kilisesi, bugünkü ayinden sonra bağımsızlığını kazanacak.

 

 

POROŞENKO AYİNE KATILDI

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Aya Yorgi Patriklik Kilisesi'nde düzenlenen pazar ayinine katılarak dua etti.

DİĞER ORTODOKS KİLİSELERİ KARŞI ÇIKIYOR

Ukrayna Ortadoks kilisesinin bağımsızlık statüsünü elde etmesine başta Rus Ortodoks Kilisesi ve Polonya olmak üzere diğer bazı Ortodoks kiliseleri karşı çıkıyor. Ancak Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ukrayna Ortodoks Kilisesi Metropoliti Epifaniy ile birlikte Cumartesi günü Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin bağımsızlığını belgeleyen kararnameyi imzaladı.

988 YILLIK DİNİ İDARİ YAPI BOZULDU

Kararnamenin imzalanmasının hemen ardından Poroşenko göz yaşlarını tutamadı. Böylece 988 yılından bu yana süren dini idari yapı bozulmuş oldu.

MOSKOVA PATRİKHANESİ: KARA BİR GÜN

Yaşanan bu gelişmeler Moskova Patrikhanesi’nin sert tepkisine neden oldu. Moskova Patrikhanesi Dış Kilise İlişkileri Dairesi Başkan Yardımcısı Nikolay Balaşov da bu günün Fener Patrikhanesi’nin tarihinde kara bir gün olduğunu öne sürerek, Fener Patriği Bartholomeos’un bu icraatla, 250 milyon Ortodoks’un ruhani lideri olma hakkını tamamen kaybettiğini söyledi.

"BARTHOLOMEOS PRESTİJİ YERLE BİR ETTİ"

Patrik Bartholomeos’un Fener’in prestijini yerle bir ettiğini söyleyen Balaşov, Fener’in imzaladığı bu belgenin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun cumhurbaşkanlığı süresinden daha uzun olmayacağını ifade etti.

KARARNAME EPİFANİY'E TESLİM EDİLDİ

Bartholomeos, 'Tomos' adı verilen bağımsızlık kararnamesini bugün Fener Rum Patrikhanesi'ne ait Aya Yorgi Kilisesi'nde yapılan ayinle Ukrayna Ortodoks Kilisesi Metropoliti Epifaniy'e resmi olarak teslim etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Bağımsız Ukrayna 5 yıl önce Şikayet Et
    eeee ruskiler işinize geldi kominist ateist duzen kurdunuz işinize geldi kominist duzen sonrasi dini kullanarak hegomanya kazanmaya ülkeleri bölmeye(ukrayna gurcistan )kalktınız ,Ukraynayi bu hareketinden sonra kutlamak lazim,abd nin yakin komsulari ve diger ulkeler abd den ne cektiyse aynısı rusya için geçerli Ukraynayi tarih boyu perisan ettiniz bu size az bile daha fazlasini hak ediyorsunuz hele müslümanlara yaptıklarınıza hic girmiyorum bile o daha gelmedi ama gelecek sırayla ruskiler sırayla
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    baskent herzaman devletin ortasinda olur defans olarak mantikli onun icin istanbul degil
    Cevapla
  • tan 5 yıl önce Şikayet Et
    yani poroşenko gitsin biz gine düzelteceğiz diyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tipsiz gavurların ne işi var Istanbulda? Çekin gidin kendi memleketlerinize!
    Cevapla
  • Eci 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bu işlerini de hiç anlamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR