İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya'dan Maduro'ya tehdit!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ve Almanya hükümet sözcüsü, Venezuela'da 8 gün içinde seçime gidilmediği takdirde muhalefet lideri Juan Guiado'yu geçici başkan olarak tanıyacaklarını ifade ettiler.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2019 17:10 GÜNCELLEME 28.01.2019 08:56 DÜNYA
İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya'dan Maduro'ya tehdit!
İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya'dan Maduro'ya tehdit!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela halkının kendi geleceklerine özgürce karar vermeleri gerektiğini belirterek, "8 gün içinde seçimler ilan edilmezse siyasi süreci başlatabilmek için Juan Guaido'yu geçici başkan olarak tanımaya hazır hale geleceğiz. Bu konuda Avrupalı ortaklarla çalışıyoruz" dedi.

 

 

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de, "Venezuela'da hemen temiz, demokratik ve şeffaf bir seçime gidilmesi çağrısı yapıyoruz. Venezuela'da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz. Hükümet koymak veya çıkarmak istemiyoruz. Eğer 8 gün içerisinde seçim kararı alınmazsa İspanya, Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıyacak" ifadelerini kullandı.

ALMANLAR DA 8 GÜN VERDİ

 

 

Almanya'dan da diğer liderlerinkine benzer bir açıklama geldi. Hükümet sözcüsünün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 8 gün içinde seçimlerin yapılmaması halinde Guiado'yu başkan olarak tanıyacaklarını söyledi.

BİR TEHDİT DOLU AÇIKLAMA DA İNGİLTERE'DEN

Üç Avrupa ülkesinin ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da benzer açıklamada bulundu ve Venezuela'da 8 gün içinde şeffaf ve dürüst bir seçim olmaması durumunda  Guiado'yu geçici başkan olarak tanımaya hazır olduklarını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün ABD'nin başkenti Washington'da toplanıyor. Toplantıda, Latin Amerika ülkesindeki durum ele alınacak.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 319 TÜMÜ
  • CENGİZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mı demokrasiyi savunuyorlar?PEH PEH PEH
    Cevapla
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim, Bu kandan beslenen emperyalist sömürgecilerin oyunlarını boz, Şer ittifaklarının hesaplarını alt üst et, Onları birbirlerine düşür’ ki mazlumlara musallat olamasınlar.
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    Şayet Venezuela Maduro İptali gerçekleşir ise İLLEGAL EYLEMLER : DARBE / SİYASİ DARBE/ DEMOKRATİK DARBE / ULUSLAR ARASI İLİŞKİ DARBESİ.. ( EMSAL TEŞKİL EDEN ) DÜNYA'ya bir LEGAL SAYILABİLECEK BİR SİYASİ MÜDAHALE GÖRÜŞÜ OLUŞMUŞ OLACAK
    Cevapla
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunla işlerine geldiğinde demokrat. Yoksa katil sürüsü. Yıllardır terör diye diye müslüman katlediyorlar.
    Cevapla
  • Yaşa Maduro 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed milyonlarca insanı öldürdü, kimyasal kullandı hangi avrupa ülkesi onu tehdit etti? Ama maduroyu ederler çünkü maduro emperyalist düzene karşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR