ABD'li komutandan kriz çıkaracak sözler!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararına katılmadığını ve terör örgütü YPG/PKK'nın DEAŞ'la tek başına mücadele etmeye hazır olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2019 17:25 GÜNCELLEME 15.02.2019 17:25 DÜNYA
ABD'li komutandan kriz çıkaracak sözler!
ABD'li komutandan kriz çıkaracak sözler!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den ABD askerlerini çekme kararına katılmadığını ve DAEŞ'in yenilmekten hala uzak olduğunu belirtti.

 

 

"BİZİM YARDIMIMIZ OLMADAN DAEŞ'İ YENEMEZLER"

Amerikan CNN kanalına açıklamalarda bulunan Votel, terör örgütü PKK/YPG'nin paravanı olan Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) kastederek, sahadaki müttefiklerinin tek başına DAEŞ tehdidiyle henüz baş etmeye hazır olmadığını ve ABD yardımı olmadan örgütü yenemeyeceklerini söyledi.

 

 

"Bu konuda hala yardımımıza gereksinim duyuyorlar" diye konuşan Votel, ABD ordusunun "iyi hazırlanmış askeri bir kampanya" icrasının hala ortasında olduğunu sözlerine ekledi.

Votel, "Yerli ortaklarımızın bizim yardımımız olmadan DAEŞ'i ele alabilmesini istiyoruz. Bu tehdidi kendi başlarına halledebilmesi DAEŞ'e karşı misyonumuzun yerine geldiğini gösteren başka bir önemli kriter olacak" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR TAVSİYEDE BULUNMAZDIM"

Geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu'nda konuşan ve Trump'ın kendisine danışmadan çekilme kararını aldığını aktaran Votel, "(Suriye'den çekilme) açıkçası bu öneride bulunmazdım" şeklinde konuştu.

DAEŞ'e askeri baskının devam etmesi gerektiğinin altını çizen Votel, "(DAEŞ'in) hala liderleri var, hala savaşçıları var, hala kaynakları var. Bu yüzden devam eden askeri baskımız bu ağın peşinden gitmek için gerekli" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN ÇEKİLME KARARI

ABD Başkanı Trump'ın 14 Aralık 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sırasında Suriye'den çekilme kararını alması ülkede büyük tepkiyle karşılanmış, Savunma Bakanı James Mattis ve DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk kararı protesto etmek için istifa etmişti.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Saim çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    İyide katil amerikanın katil komutanı deaş i kuran sizsiniz pkk, ve pyd sizin taşerön örgütümüz siz kimi kandırıyorsunuz.siz terördestekcisi, sömürü hırsız bir devletiniz siz darbeci eşkiya bir devletiniz sizin suriyede oluş amacınız bellidir siz terördevleti İsraili i korumak Suriye petrollerini çalmaktır sizin derdiniz TÜRKİYE yi engellemektir sizin derdiniz pkkve pyd ülkemize karşı kullanmaktır.
    Cevapla
  • yörük 5 yıl önce Şikayet Et
    daha iki gün önce 60 sivili öldürdünüz sakamısınız ne deas ın dan bahsediyor sun ,.........
    Cevapla
  • Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD henüz Suriye gaz ve petrolüne tam hakim olamamış
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan namussuzlar deaşa bi mermi sıktınızmı Türkiye halletti yalancılar deaş siziz kurdunuz sizin emrinizde Suriye'yi ırak gibi yapamassınız sana ırak yeter uza lan.
    Cevapla
  • DADAŞ25 5 yıl önce Şikayet Et
    deaş da sizsiniz pkk da sizsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR