Maduro resti çekti! Guaido askeri müdahale için harekete geçiyor...

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ''Venezuela'ya yapılan askeri darbeyi yendik. Guaido'ya seçimlerde meydan okuyorum. Ülkeyi ben yönetiyorum ve ben yöneteceğim.'' dedi. Guaido'nun ise Roma sözleşmesini işleterek Uluslarası koruma isteyeceği ve ABD askeri müdahalesinin yolunu açacağı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2019 11:19 GÜNCELLEME 24.02.2019 11:27 DÜNYA
Maduro resti çekti! Guaido askeri müdahale için harekete geçiyor...
Maduro resti çekti! Guaido askeri müdahale için harekete geçiyor...

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kullandığı araçla Caracas sokaklarını gezerek, "Bugün devrime destek vermek için sokağa çıkan ve Donald Trump'tan Venezuela'dan ellerini çekmesini isteyen New York halkına, Caracas'tan teşekkürlerimi gönderiyorum." mesajı verdi.

 

 

Maduro, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, eşi Cilia Flores ile birlikte kendi kullandığı araçla devlet başkanlığı sarayı Miraflores'ten çıkıp Caracas sokaklarını gezerek, halkın durumunun nasıl olduğunu görmek istediğini belirtiyor. 

Halkın, devrimi, ticari faaliyetleri ve kendi hayatını savunmak için sokakta olduğunu vurgulayan Maduro, "Ben de her zaman halkın yanındayım." ifadesini paylaşıyor. 

 

 

Maduro, videoda ayrıca "Bugün devrime destek vermek için sokağa çıkan ve Donald Trump'tan Venezuela'dan ellerini çekmesini isteyen New York halkına, Caracas'tan teşekkürlerimi gönderiyorum." mesajı veriyor. 

''CARACAS SAKİN, SESSİZ''

Maduro, yazılı mesajında ise ''Caracas sokaklarında dolaşıyorum; sakin, sessiz. New York halkına Venezuela ile sokaklarda gösterdikleri dayanışma için selamlarımı gönderiyorum. Barış kazanacak.'' değerlendirmesinde bulundu. 

''ÜLKEYİ BEN YÖNETİYORUM VE BEN YÖNETECEĞİM''

Venezuela'da muhalefet, ülkeye ''insani yardım'' girişi sağlamak için 23 Şubat tarihini seçerken, Kolombiya ve Brezilya sınırında güvenlik güçleri ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. 

Maduro yaptığı açıklamada ''Venezuela'ya yapılan askeri darbeyi yendik. Guaido'ya seçimlerde meydan okuyorum. Ülkeyi ben yönetiyorum ve ben yöneteceğim.'' dedi.

ASKERİ MÜDAHALENİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Guaido ise "Venezuela’da özgürlüğümüzü geri alana kadar direneceğiz. Bütün kartlar masada. Pazartesi günü Lima Grupları toplanacak. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bu görüşmeye katılacağım" açıklaması yaptı. Guaido'nun Roma sözleşmesini işleterek Uluslarasi koruma isteyeceği ve ABD askeri müdahalesinin yolunu açacağı iddia edildi. 

ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI HAZIRLIK

Öte yandan askeri müdahaleye karşı ülkenin bazı kentlerinde sokaklarda silahlı motor çeteleri görüldü. Kolombiya sınırında ise yer yer göstericiler ve asker arasında çatışmalar yaşandı 

VENEZUELA KRİZİ

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido,kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelereken, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Ali29 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Venezuella halkı ABD sizin dostunuz değildir, onların gözü sizin zenginliklerinizdedir. Bunu anlayın artık, ülkenizi sizden olmayanların, sizi düşünmeyenlerin müdahalesine izin vermeyin. Bunlar sizin iyiliğiniz için değildir, bakın ABD Irak'a demokrasi getireceğim diye girdi, Afganistan'a öyle, Suriye'ye öyle dünyanın değişik ülkelerinde ABD nin yarattığı yıkımlar ve gözyaşları vardır. Bunlara alet olmayın, meşru seçilmiş yöneticinize sahip çıkın.
    Cevapla
  • Muhammet Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke adım adım nasıl karıştırılır ve hangi unsurlar harekete geçirilerek bu işler yapılırın dersini veriyor ABD ve uşakları.
    Cevapla
  • demokrasi masalı 5 yıl önce Şikayet Et
    uluslararası müdahale olsa bile ancak BM kararı ile olabilir. BM den bu karar çıkmaz. dolayısıyla abd ancak eşkiyalık yapmış olur.
    Cevapla
  • tarafsız.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Gebert şu Guadio yu yeni bir hain arayıp bulsunlar...
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    her yere chp,tohumu ekmişler hain ingilizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR