Pence'den yeni tehdit: Gaspçısın, artık git!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya destek veren ülkeleri dünya arenasında izole etmekle tehdit etti. Pence ayrıca, Maduro'nun gaspçı olduğunu ve artık gitmesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2019 00:55 GÜNCELLEME 26.02.2019 00:57 DÜNYA
Pence'den yeni tehdit: Gaspçısın, artık git!
Pence'den yeni tehdit: Gaspçısın, artık git!

Pence, katıldığı 11. Lima Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısında Venezüella'daki krize dair açıklamalarda bulundu.

 

 

"BAŞKAN GUAIDO, VENEZUELA'YA DEMOKRASİ GETİRECEĞİZ"

ABD Başkanı Yardımcısı Pence, ABD'nin Juan Guaido'ya olan desteğini yineleyerek, "Başkan Guaido, Başkan Donald Trump, size ve Venezüella halkına bir mesajı iletmem için burada bulunmamı istedi. Biz ABD olarak yüzde yüz sizinleyiz. Bugün burada bulunan bütün ülkelerle beraber Venezüella'da demokrasi ve özgürlük tesis edilene kadar sizi desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

"MADURO GASPÇIDIR, GİTMELİDİR"

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu "gaspçı" olarak niteleyen Pence, "Nicolas Maduro gitmelidir. Venezüella'daki mücadale, baskıyla özgürlük arasında diktatörlüğe karşı demokrasinin mücadelesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Pence, ABD'nin Venezüella'ya olan yardımlarını hatırlatarak, "Venezüella halkına desteğimiz yalnızca devam etmekle kalmayıp artacaktır da. ABD, bölgede Venezüella halkına yardım eden müttefiklerine 56 milyon dolar ek yardımda bulunacak" dedi.

"ARTIK DAHA FAZLASINI YAPMANIN ZAMANI GELDİ"

Bölge ülkelerinin Maduro hükümetine uyguladıkları diplomatik baskıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pence, "Artık daha fazlasını yapmanın zamanı geldi. Lima Grubuna bağlı olan bütün ülkelerden (Venezüella devlet petrol şirketi) PDVSA'ya ait banka hesaplarının dondurulmasını ve Guaido'ya aktarılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Maduro'ya yakın kişilere vizenin kısıtlanmasını ve Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası'nda Guaido'nun temsilcinin tanınmasını desteklemenizi bekliyoruz" diye konuştu.

Pence, ABD'nin Venezüellalı üst düzey devlet görevlilerine ve Maduro hükümetinin ekonomik ağına karşı yaptırımların daha da artıracağını sözlerine ekledi.
Askeri müdahale konusuna açıkça değinmeyen Pence, Venezüella'da pasif bir demokratik geçiş süreci beklentisini yineleyerek, Trump'ın "Venezüella konusunda bütün seçenekler masada" sözünü hatırlattı.

YORUMLAR 126 TÜMÜ
  • hüsnü 5 yıl önce Şikayet Et
    katil amerika ortadoğuya demokrasi ayağına girdin .venezuellayada demokrasi (petrol )ayağına gireceksin. Allahtan bizde petrol yok yoksa kemali yada merali bize başkan olarak atardın .
    Cevapla
  • Malatyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri aptal olduğu için, koca dünyaya pişkince özgülük getireceğiz diye ciyaklıyorlar. Maduru erkek gibi dik durduğu için bunlar hazmedemiyor. Bunlar sanıyorlar ki bütün dünya Japonlar gibi iğdiş edilmiş ve ne derlerse herkes buna inanacak ve istediğini alacak. Sadece Japonlar değil ona destek veren tüm ülkelerin en azından yöneticileri de iğdiş edilmiştir.
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    ey zalim amerika seninde sonun gelecek az kaldı
    Cevapla
  • Ay Yıldız 068 5 yıl önce Şikayet Et
    En kötü diktatölük bile abd nin demakrasisinden daha iyidir
    Cevapla
  • Hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevsinler sizin özgürlük ve demokrasinizi ! Seçilmemiş bir vatan hainini Başkan ilan etmek ve bunu kabullenmeyenleri tehdit etmek, ancak sizin gibi "Domuzlar Hukuku"na sahip, demokrasinin ırzına geçen vahşi bir korsan devlete yakışır...Bütün zalimlere, soysuzlara, sömürgenlere ve onların destekçilerine karşı, tüm onurlu, mazlum toplumlar birleşip, güç birliği yapmalıdır. Sessiz kaldıkça, bu domuzlar birliği daha da aleni ve cüretkar saldırılara girişmekteler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR