Cemal Kaşıkçı'nın yakıldığı tandır ilk kez görüntülendi! Bomba video

Al Jazeera, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında çarpıcı detayların olduğu bir belgesel yayınladı. Belgeselde, Kaşıkçı'nın ceset parçalarının yakıldığı tandırın görüntüsü ilk kez paylaşılırken, cinayetle ilgili bazı fotoğraf ve belgeler, suikast timini havalimanında bekleyen pilot ve Kaşıkçı'nın dublörünü taşıyan taksiciyle yapılan röportajın görüntüleri var.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2019 13:43 GÜNCELLEME 04.03.2019 17:44 DÜNYA
Cemal Kaşıkçı'nın yakıldığı tandır ilk kez görüntülendi! Bomba video
Cemal Kaşıkçı'nın yakıldığı tandır ilk kez görüntülendi! Bomba video

Derleyen: Haber7 / Erkan Talu

 

 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, geçtiğimiz yıl evlilik işlemleri için girdiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamamış, Riyad'dan gelen 15 kişilik suikast timi tarafından konsoloslukta öldürülmüştü.

Kaşıkçı cinayetinde bir çok gizem var. En önemli soru ise cesedin nerede olduğu. Bu soruların cevabını araştıran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2018 Yılı Faaliyet Raporu'nda, Kaşıkçı cinayetine ilişkin bugüne kadar ortaya çıkmayan çarpıcı detaylar paylaşmıştı. Ünlü bir restorandan verilen 32 porsiyon pişmemiş et siparişi, cesedin tandırda yakıldığı ve ikinci kurbanın Kaşıkçı'nın nişanlısı olabileceği iddiaları tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

 

 

AL JAZEERA ÇARPICI BİLGİLERİN OLDUĞU BELGESEL YAYINLADI

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında "Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" isimli çarpıcı detayların olduğu 53 dakikalık bir belgesel yayınladı.

"TÜRK POLİSİ KAŞIKÇI'NIN KAN İZLERİNİ KONSOLOSUN ODASINDA BULDU"

Al Jazeera araştırma ekibi tarafından ortaya çıkartılan bilgilerde, cinayet işlendikten sonra Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ilk temasın MİT Başkanı Hakan Fidan ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasında olduğu, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü gün konsolosluk binasına 45 kilo etin sipariş edildiği dile getirildi. Ayrıca Türk polisinin ulaştığı bilgilerde et siparişinin, yakılan ceset parçalarından kalan külleri yok etmek için kullanıldığı kaydedildi. Belgeselde Türk polisinin ayrıca, her ne kadar yoğun temizlik çalışması yapılsa da, konsolosun odasında Kaşıkçı'nın kan izlerini bulduğu belirtildi.

KAŞIKÇI'NIN YAKILDIĞI TANDIR İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Belgeselde en çarpıcı konu ise, İstanbul Emniyeti'nin de dikkat çektiği tandır meselesi. Al Jazeera belgeselde tandırın görüntülerini ilk kez paylaşırken, tandırın 1000 dereceye kadar ısınabildiği öğrenildi. Belgeselde ayrıca tandırın ceset parçalandıktan en az 3 gün sonra yakıldığı bilgisine İstanbul Emniyeti'nin ulaştığı aktarıldı. Suudi yetkililerin fırını yapan işçiye daha önceden fırının boyutu ve özellikleri hakkında bilgi vererek, yapılması için sipariş vermiş. Al Jazeera bu bilgilere tandırı yapan işçiyle yapılan röportaj sonucu ulaştı.

Suudi pilot, suikast timini bekleyen jetin başında son kontrolleri yapıyor...

BELGESELDE YER ALAN DİĞER AYRINTILAR

Belgeselde cinayet ile alakalı başka detaylarda mevcut. Cinayetle alakalı bazı fotoğraf ve belgeler, Suudi suikast timini havalimanında bekleyen pilotun görüntüsü, Kaşıkçı'nın dublörünü Sultanahmet'ten alıp bir otele götürdüğünü söyleyen taksici ve cinayeti araştıran İstanbul Emniyeti'nin özel görüntüleri de var.

Kaşıkçı'nın dublörünü taşıyan taksiciyle röportajdan bir kare...

ÖNEMLİ İSİMLERLE DE RÖPORTAJ YAPILDI

Al Jazeera'in ses getiren belgeselinde, başta nişanlısı Hatice Cengiz olmak üzere, gazeteci yazar Turan Kışlakçı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay gibi birçok önemli isimle röportaj yapıldığı görülüyor.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Hulusı 5 yıl önce Şikayet Et
    Belki de karısı da işbirlikcidir
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    insanlık tarihinde böyle aşağılık bir hareket yoktur. Sen ki dewletin kralı, kelime-i tevhid bayrağı sahibi, en sembolik makama geliyor fırınlanıp yok ediliyor. üstü örtülemez, dewlet gitti.
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    caniler hoşgeldiniz cehenneme cehennem o tandırdan 5000 derece daha sıcak bundan kaçamayacaksınız.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kısısta hayat vardır. nasıl şöyle.. münevver karabulutu öldürüp parçaladılar kısas yapılmadı ondan sonra ardı arkası kesilmedi öldürülüp parçalananların. bundan sonra da bekleyin öldürülüp yakılan ceset haberlerini...
    Cevapla
  • Wanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Belki de asitle cesedi eritip kanalizasyona bırakmışlardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR