İran Devrim Muhafızları: Esed'i Tahran'a biz getirdik!

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçleri Komutan Yardımcısı İsmail Kaani, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'i Tahran'a Kudüs Güçleri'nin getirdiğini, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e bilgi verilmemesinin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ihmali olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2019 14:20 GÜNCELLEME 06.03.2019 14:20 DÜNYA
İran Devrim Muhafızları: Esed'i Tahran'a biz getirdik!
İran Devrim Muhafızları: Esed'i Tahran'a biz getirdik!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Kaani, "Beşşar Esed'i Tahran'a Kudüs Güçleri getirdi. Cumhurbaşkanı'nın haberi vardı. Zarif'e söylenmemesinin ihmal olduğunu sanıyorum. Bu ihmal hükümetle alakalıdır." dedi.

 

"GÖRÜŞ FARKLILIĞIMIZ VAR AMA BİZİM HÜKÜMETİMİZ"

Kaani, "Bizim hükümetle birçok konuda görüş farklılığımız olsa da, hükümet bizim hükümetimizdir." ifadelerini kullandı. 

 

Esed'in Tahran'a getirilmesinin hassas bir iş olduğunu değerlendiren Kaani, "Konuyla ilgili haberi olması gerekenlerin haberi vardı, olmaması gerekenlerin de yoktu." şeklinde konuştu. 

Kaani, İran'ın ülke dışı operasyonlarını yürüten Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin Dışişleri Bakanı Zarif'le dost olduğunu sözlerine ekledi.

Geçen hafta, Esed Tahran'da İran lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle görüşmüş, her iki görüşmede de bulunmayan Dışişleri Bakanı Zarif görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Zarif, Ruhani'nin istifasını kabul etmemesi üzerine görevine geri döndü.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • nnn 5 yıl önce Şikayet Et
    esatı çekemeyen lerin haberi
    Cevapla
  • mmm 5 yıl önce Şikayet Et
    esedi çok seviyorsanız suriyedeki sunnileri biz alalım sizi yani alevi şia sevicileri esede verelim. var mısınız? sanmam, siz asalaklıktan öte hiç bir halta yaramazsınız. haaaa siz ihaneti de iyi bilirsiniz tıpkı küfe'ye çağırdığınız hz. ali'ye ihanet ettiğiniz gibi... şimdi sus ve kaybol
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR