Yeni Zelanda'daki cami katliamında dikkat çeken Ayasofya detayı!

Geçtiğimiz gün yayınlanan AB raporunda Ayasofya camiye dönüşemez denilirken, bugün Yeni Zelanda saldırganının, Türkiye ve Ayasofya'yı tehdit ettiği cümleler ortaya çıktı. Dünde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, İstanbul ile alakalı bir açıklama yapmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2019 12:00 GÜNCELLEME 15.03.2019 12:10 DÜNYA
Yeni Zelanda'daki cami katliamında dikkat çeken Ayasofya detayı!
Yeni Zelanda'daki cami katliamında dikkat çeken Ayasofya detayı!

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye için yayınladığı AB üyelik raporunda, şu anda müze olarak kullanılan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmemesi konusunda ifadeler yer almıştı.

 

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu da, sosyal medya hesabı Twitter'dan Türk milletine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Ona, İstanbul'un adının Konstantinopol olduğunu ve Türk işgalinden önceki bin yıl boyunca Bizans İmparatorluğu'nun ve Ortodoksların başkenti olduğunu hatırlatırım. Türkler, Yunanlara, Süryanilere ve Ermenilere soykırım yaptı. Onlar etnik olarak bütün hristiyanları küçük Asya'dan (Anadolu) temizlediler" demişti.

YENİ ZELANDA SALDIRGANININ ORTAK İFADELERİ

 

 

Yeni Zelanda'da cuma namazı saatinde, camilere saldırı düzenlendi. Saldırganlardan biri yayınladığı manifestoda, Türkler için tehdit cümleleri kullandı. O cümleler ise şunlar: "Boğaz'ın Doğu yakasında topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz. Orada size zarar gelmeyecek. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

YORUMLAR 298 TÜMÜ
  • kirmizi 5 yıl önce Şikayet Et
    sizden bir fatih sultan mehmet çıkarsa bu iş tamamdır...
    Cevapla
  • recep 5 yıl önce Şikayet Et
    bati dan bir devlet üslensin bakalim tunanin ciktivi yere kadar surulmüs tarla olmiyormisunuz
    Cevapla
  • mustafa coşkun 5 yıl önce Şikayet Et
    abd'de, fransa'da, ingiltere'de hz. isa'ya, hz meryem'e ateist olan birçok şarkıcı ve film yıldızı küfrediyor.. hakaretler yağdırıyor şarkı ve filmlerde. neden bu kallavi kafirler, kendi kutsallarına küfretmeyen bizzat saygı duyan müslümanları hedef alıyor da kendi aralarındaki kafirlere her türlü özgürlüğü tanıyor? kallavi kafirler buna bir cevap verin artık.
    Cevapla
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    örnek olara almanyayi vereyim, ALMAN devletinin bir müslüman devletleriyla sorun yasadiginda istedigini alamayinca MEDYADA basliyor aylarca o ülke hakinda propogandaya veya din üzerinden saldiriyor alman halki veya hiristiyanlar zaten tanimadidan korkarlar, birde medyada haber cikinca DEAS gibi milliyetcilerde nefrete dönüsür sonuc ortadami ? simdi senin sorunun cevabina geldince ,KÜFÜR edenden korkmaz cünki taniyor ve kendisine VEYA ülkesine yönelik zarar gelmeyecegini biliyor, BANA DOKUNMAYAN yilan BIN YIL YASASIN mantigi medyadan beyni yikanmis AKLINCA DÜNYAYI seytanlardan kurtaracak.
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasiaht: kotku hazretleri der ki '' istanbul u hiçbir zaman yahudi ve hristiyanlar alamıyacak,,, lakin içinde yaşıyanlar kafir olacak.... müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • adam 5 yıl önce Şikayet Et
    vay be demek istanbul ortadoksların başkentiymiş ulan zibidi sen isgal ettiğin toprakları geri ver Fİlistine öyle konuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR