ABD'den gerilimi artıracak açıklama! Cevap vermeye hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rus askerlerinin Venezuela’daki varlığına yanıt vermeye hazır olduklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2019 17:28 GÜNCELLEME 06.04.2019 17:29 DÜNYA
ABD'den gerilimi artıracak açıklama! Cevap vermeye hazırız
ABD'den gerilimi artıracak açıklama! Cevap vermeye hazırız

Pompeo, NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından düzenlenen basın açıklamasında, görüşmede Rus askerlerinin Venezuela'daki varlığını ve bu askerlerin bölgeden ayrılması gerekliğini tekrarladıklarını açıkladı.

 

 

RUSYA'NIN KÖTÜ NİYETLİ FAALİYETLERİNİ KONUŞTUK

Pompeo, "Venezuela meselesini, Rusya'nın dünya genelindeki diğer faaliyetleri bağlamında konuştuk. Ukrayna, Suriye ve Venezuela'daki kötü niyetli faaliyetini, Azak Denizi'nde yaptıklarını konuştuk. Tüm olaylarda, kolektif bir yanıt vermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Venezuela için ise ABD ve verilecek yanıtı hazır durumda" ifadelerini kullandı.

 

 

Daha önce İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Washington'daki NATO Dışişleri Bakanları toplantısında ABD'nin Rus askerlerinin Venezuela'daki varlığını gündeme getirmek istediğini belirtmiş ancak Venezuela'nın NATO'nun sorunu olmadığını vurgulayarak "Venezuela'yı konuşmadık" demişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Rusyanın Venezuela'ya sağladığı askeri teçhizatın ve bunlarının bakım-onarımının, meşru bir temele sahip olduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    yok ya herkes gitsin sen ölemi siz kisiniz dünyayı sömürmeden karıştırmadan başka ne işe yarasınız sen çık oradan goido yuda alın usa besleyin dünya uyandı sömürgeler bitiyorülkelerin varlıklarıyla geçindiniz şimdi bulamıyorsunuz perişan olacaksın amerikan halkıda uyanacan birleştirdiginiz eyaletler yıkılacak ama multeci olarak gelirseniz size bakarız ha
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    abd eşkiyası her ülkede satın aldığı eşşekler sayesinde siyaset yapıyor,satılık eşşeğin yoksa rahatsın,ama nerede yok ki....
    Cevapla
  • Şems 4 yıl önce Şikayet Et
    eyyy abd sen Suriye'de babanın çiftliği gibi dolaşırken, rusya da Venezuela da dolaşınca mı istila oluyor.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Verde görelim 3 dünya savasini fitilini yakarsin herkez herkezden intikam alir
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato zaten ABD'nin çıkarlarına hizmet eden yedek gücüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR