Alman istihbaratı uyardı! Her an saldırı olabilir

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Thomas Haldenwang, farklı aşırı sağcı grupların birbiriyle yoğun bir ağ kurduklarını gözlemlediklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2019 16:30 GÜNCELLEME 14.04.2019 16:50 DÜNYA
Alman istihbaratı uyardı! Her an saldırı olabilir
Alman istihbaratı uyardı! Her an saldırı olabilir

Haldenwang, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, son yıllardaki gelişmelerin aşırı sağcı oluşumlara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

 

 

Aşırı sağ tehlikesine işaret eden Haldenwang, "Çeşitli aşırı sağcı grupların birbirleriyle yoğun bir ağ kurduklarını gözlemliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haldenwang, aşırı sağcı çevreler ile mevcut siyasi gidişattan memnun olmayan popülist "protestocu vatandaşlar" arasındaki sınırın da giderek belirsizleştiğini kaydetti.

 

 

Terör örgütü DEAŞ konusunda da uyarılarda bulunan Haldenwang, örgütün Suriye ve Irak'ta yeraltında varlığına devam ettiğini belirterek "DEAŞ ile ilgili tehlikenin geçtiğini söyleyemeyiz. Hala saldırı planlandığına dair çok sayıda ipucumuz var. Almanya'da her zaman bir saldırı olabileceğini hesaba katmamız gerekiyor" dedi.

Aşırıcıların ve teröristlerin dikkat çekmeden birbiriyle nasıl iletişim kurabileceklerini iyi bildiğini vurgulayan Haldenwang, internet ile bu kişilerin iletişim imkanlarının çok arttığının, bundan dolayı yasaların modern iletişim dünyasına uyarlanması gerektiğinin altını çizdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • Mehmet77 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari abd kuruyor.
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin kannda ne kadarda saklasalar fa$izm vardir..Cünki hitler zihniyeti bunlar icin bir kültür bir cözümdür.Sanmayinki sadece hitler zamaninda katliamlar yapti bunlar hayir asla internette bakin görceksiniz neler yapmi$lar.Ayrica hacli seferlerininde ele ba$lari bunlardir. 9 kez Türkiyeye gelen bunlar her seferinde yenilgiye ugrami$tir.2 Sefer viyanaya giden osmanli ve 9 kez Türkiyeye gelen barbar hacli almanlar O zamanin barbarlari $imdiki zamanin modern insanlari ama yarininda yine barbarlaridir bunlar..
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Daesh bitti demezler. Daesh tehdidiyle Toplumu geriyorlar ve yeni kanunlar cikariyorlar, tabiki Daesh hic bitmez. Ayrica populizm aleti olarak kullaniyorlar ve bu fasistlerin körüklemesinin bas sorumlularidirlar.
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamada buzağı yı arayıp bulması gerekir m.i.t.in Bir yerde yine patlatacaklar önden haberini yapıyorlar
    Cevapla
  • umk44 5 yıl önce Şikayet Et
    deaş abd ve israil kurdu ve yönetiyor almanyaya bir saldiri olursa abd ve israil emri ile olur bütün terörist grubular bu iki devlete bağlıdır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR