Türkiye S-400'den vazgeçsek dahi... F-35'lerde İsrail parmağı

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Türkiye ile ABD arasında yaşanan F-35 gerginliğiyle ilgili olarak "Biz S-400'leri almaktan vazgeçsek dahi İsrail ve buradaki evanjelist Neo-Con işbirliği bunu başka şeyler uydurarak engellemeye çalışacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2019 16:26 GÜNCELLEME 27.04.2019 16:33 DÜNYA
Türkiye S-400'den vazgeçsek dahi... F-35'lerde İsrail parmağı
Türkiye S-400'den vazgeçsek dahi... F-35'lerde İsrail parmağı

Serdar Turgut, Habertürk'te "S-400'den vazgeçsek dahi F-35'i vermemeye çalışacaklar, nedenini açıklayayım isterseniz" başlığıyla yayımlanan yazısına, "Türkiye ile ilgili kararların alındığı Washington birimlerinde ve yönetimde adeta bir tiyatro oynanıyor" ifadesiyle başladı.

 

 

Turgut yazısına şöyle devam ediyor:

"Oyuncuları Amerikalı bu tiyatronun ama senaryoyu yazan ve yönetmeni İsrail. Oyuncular iş Türkiye’ye gelince kendilerine verilen senaryodaki cümleleri ezberden okuyorlar. 'S-400 füzelerini alırsanız bunlar F-35'ler ile bir arada olamazlar, uçakların korunması delinmiş olur ve bu da ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarına karşıdır. Bu yüzden S-400 alındığı taktirde, bizden F-35’leri almanız mümkün değil hatta ilave olarak size karşı bazı yaptırımlar da uygularız' deyip duruyorlar aylardır. Tiyatro güzel ama oyuncuları dahi sıkmaya başladı. Çünkü dediklerinin yalan olduğunu onlar da iyi biliyorlar."

Habertürk yazarı Turgut, gerçeklerin çok farklı olduğunu, S-400'ün sadece bir bahaneden ibaret olduğunu ve evanjelist Neo-Con'ların Türkiye düşmanlığından bahsediyor.

Yazısında İsrail'e yakın bu grubun, İsrail ve Suudi Arabistan işbirliği ile bölgede kurulmasına çalışılacak yeni düzenin planını, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'a yazdırıldığının altını çiziyor ve köşe yazısını şu şekilde sonlandırıyor:

GÜÇLENECEK TÜRKİYE KORKUSU

"O plan öyle adaletsiz ve haksızlıklarla dolu ki tepki olur diye açıklanması sürekli erteleniyor.

İlk önce Ramazan ayından önce açıklanacaktı sonra da Ramazan'ın bitmesinin beklenmesine karar verildi.

İsrail Amerika'ya yaptırdığı plana Türkiye'nin karşı durmasından çekiniyor.

Bunu güçlü bir Türkiye'nin yapmasını hiç istemiyor.

Ve İsrail F-35'leri alacak Türkiye'nin daha da güçleneceğini bildiğinden, "Ne olursa olsun bunları Türkiye’ye vermeyin" diyor yönetime. S-400 bağlamında F-35 teslimat işi bu yüzden çıkmaza sokuldu.

Ama biz S-400'leri almaktan vazgeçsek dahi İsrail ve buradaki evanjelist Neo-Con işbirliği bunu başka şeyler uydurarak engellemeye çalışacak.

Amaçları ne olursa olsun Türkiye daha güçlenmesin ve F-35'ler de verilmesinden ibaret.

Bize çıkarılan ekonomik zorlukları da bu bağlamda ele alıp değerlendirmekte yarar var."

YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • kuzu 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin bize kazık atmasına göz yummamalıyız. O uçakta çok emeğimiz var. Söke söke almalıyız.Haklarımızdan kolayca vazgeçilirse buna göz yumanları bu millet unutmaz.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam vermesinler biz de S 400 alalim o parayla Istanbula Ankaraya Izmire bir de mersine alalim S 400 TC yi korur. o zaman israilin demir kuppesin den daha garantili olur TC biz de kendi ucagimizi yapariz gönül rahatligi ile....Sakin Rusyadan ve ya bir baska Ülkeden Ucak alinmasin.
    Cevapla
  • nacrea 4 yıl önce Şikayet Et
    15000 km menzilli tepelerine nükleer başlık geçirilmiş tespit dahi edilemeyen nevyork kadar bir şehri yok edebilecek füzeler yapıp Amerikanın yerine oyun kurucu olmamız lazım
    Cevapla
  • avangarde 4 yıl önce Şikayet Et
    Bahsettigin füze rus yapımı avangarde .yani sagolsun ruslar o bahsettigini uretti
    Cevapla
  • ULU BİLGE 4 yıl önce Şikayet Et
    Gülüyorum abd israilin emri dışında serçe parmağını dahi kaldıramaz şimdiye kadar anlamadıysan ız gidin başınızı duvarlara vurun ve her zaman ne güzel söz derim kötü komşu bizi mal sahibi yapar biraz sabır.
    Cevapla
  • ASİLBEY_06_ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye savunması için kimseye güvenmemeli en kısa sürede dışa bağımlılıktan kurtulmak için F35 ten daha üstün savaş uçağı üretmek için milli seferberlik başlatılmalı. Bazı ruhsuzları çıkarırsak bile Türkiyede bunu yapacak Ruh,kabiliyet,teknoloji vb.hepsi var önemli olan bunu hayata geçirmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR