Müslümanlara hakaret etmişti! Partiden atıldı

Avustralya’da 18 Mayıs 2019’da yapılacak genel seçimlerde iktidardaki Liberal Parti’den milletvekili adayı olan Jeremy Hearn, İslam karşıtı yorumlarından dolayı partisinden atıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2019 11:00 GÜNCELLEME 01.05.2019 11:00 DÜNYA
Müslümanlara hakaret etmişti! Partiden atıldı
Müslümanlara hakaret etmişti! Partiden atıldı

Melbourne’un güneydoğu semtlerinden federal milletvekili adayı olan Hearn’ın sosyal medya hesabından, İslam ve Müslüman karşıtı yorumlarda bulunduğunun ortaya çıkması, partisini harekete geçirdi.

 

 

Milletvekili adayının açıklamalarına tepki gösteren Liberal Parti, Müslümanlar hakkında çirkin ifadeler kullanan Hearn’ı partiden çıkardı.

Jeremy Hearn, sosyal medya hesabından, "Avustralyalı Müslümanların, Müslüman olmayan Avustralya vatandaşlarının öldürülmesi veya köleleştirilmesini isteyen bir ideolojiye sahip olduğu" şeklinde yorumlarda bulunmuştu.

 

 

Müslüman Avustralyalıların, Avustralya Hükümeti'ni devirmek ve şeriat yasasını getirmek için gerçek niyetlerini sakladıklarını ifade eden Hearn, Müslümanları, "Avustralya vatandaşlığı verilmemesi gereken kötü karakterli insanlar" olarak nitelendirmişti.

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Jeremy Hearn, "Bu yorumlar tamamen yanlıştı ve onlardan (Müslümanlardan) açıkça özür diliyorum." dedi.

Bu yorumları "korkunç" olarak değerlendirerek karşı çıkan Victoria Eyaleti Liberal Parti Lideri Michael O'Brien, "Onları (yorumları) kesinlikle reddediyorum. Bu görüşlerin Liberal Parti'de hiçbir zaman yeri olmadı." ifadesini kullandı.

Hearn’ın yorumlarını "iğrenç" olarak değerlendiren ana muhalefetteki İşçi Partisi de bu görüşlere Avustralya’da yer olmadığını vurgulayarak tepki gösterdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    AB git Avustralya'da biraz oku ve ders al.
    Cevapla
  • Kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay Alçak Pişmiş Kelle
    Cevapla
  • KAHRAMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay Alçak pişmiş Kelle
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR