Taziye mesajı yayınladı: Bu acıyı biz ve Türkiye hissedecek

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Christchurch’teki terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Zekeriya Tuyan için başsağlığı mesajı yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2019 09:36 GÜNCELLEME 03.05.2019 09:36 DÜNYA
Taziye mesajı yayınladı: Bu acıyı biz ve Türkiye hissedecek
Taziye mesajı yayınladı: Bu acıyı biz ve Türkiye hissedecek

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentindeki terör saldırısından ağır yaralı olarak kurtulan ancak tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan için başsağlığı mesajı yayınladı.

 

 

Başbakanlığın resmi sayfasından yazılı mesaj yayınlayan Başbakan Ardern, "Dün gece Christchurch Hastanesinde hayatını kaybeden bu adamın ailesine ve topluluğuna yürekten başsağlığı diliyorum" dedi.

Zekeriya Tuyan’ın saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulduğundan bu yana yoğun bakımda olduğunu hatırlatan Ardern, "Hepimiz en iyisini umuyorduk ancak Nur Camii’ndeki saldırıda aldığı yaralardan dolayı dayanamadı. Bu acı haber Türkiye ve Yeni Zelanda'da hissedilecek" ifadelerini kullandı.

 

 

Terör saldırısında yaralı olarak hastaneye kaldırılan 50 kişiden, Zekeriya Tuyan’la birlikte iki kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ardern, yaralıların sağlığına kavuşması için yoğun çaba harcayan sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Jacinda Ardern, hala hastanede tedavi gören 9 yaralının stabile durumda olduğunu ve ülke olarak söz konusu yaralıların hızla iyileşmelerini umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019 Cuma günü yapılan terör saldırısında 50 kişi hayatını kaybetmiş, Zekeriya Tuyan ile birlikte 50 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • EAGLEEYE 4 yıl önce Şikayet Et
    bu müslümanlara dusmanliginiz Müslümanlar size ne yapti avrupa tek rabbimiz allahtir ve muhammed mustafa s.a.v Resulullah tir demek mi muslumanlarin sucu bilinki tek hak dini islamdır
    Cevapla
  • yok aga 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın müslüman değilse bende birşey bilmiyorum
    Cevapla
  • E.K 4 yıl önce Şikayet Et
    Vakti gelince gideriz. Biz nereye gideceğimizden Eminiz.fakat bu saldırıyı yapan ekip ve ekipçiler, ölünce nereye gideceğinize, sizi neyin beklediğine dair En ufak bi fikriniz yok.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Zellandalı yöneticiler kadar bizim muhalefet de duyarlı olsa bu memleket bir o kadar daha büyür, kimse bu memleketi tutamaz. fakat bizdekiler sürekli önde gidenin paçasını yırtmakla, tökezleme yapmakla meşguller. kimse bir tarafından da ben tutayım memleketi bir üs basamağa oturtalım diyemiyor. anlaşılan bizdeki muhalefet başka ülkenin muhalefeti.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kadına ve Milletine hidayet versin, Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR