Merkel tüm kapıları kapattı! Aday olmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra Avrupa Birliği'nde (AB) bir görev üstlenmeyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2019 11:17 GÜNCELLEME 17.05.2019 11:17 DÜNYA
Merkel tüm kapıları kapattı! Aday olmayacak
Merkel tüm kapıları kapattı! Aday olmayacak

Merkel, Berlin'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Almanya Başbakanı olarak daha iyi işleyen bir Avrupa için çabalarını artırmasının doğru olduğunu belirtti.

 

 

Alman basınında uzun zamandan beri kendisinin Avrupa Birliği'nde (AB) üst düzey bir görev alacağına ilişkin spekülasyonlarla ilgili sorulara cevap veren Merkel, "Parti başkanlığından ayrılacağım ve 2021’de yeniden (başbakan) aday olmayacağım bağlamında söylediklerim geçerlidir. Yani nerede olursa olsun, Avrupa’da da başka bir siyasi görevi almak için hazır olmayacağım." ifadesini kullandı.

Merkel, AB'ye üye tüm ülkelerde popülist akımların olduğuna işaret ederek, "Hepimiz bu konuda ayrı ayrı çaba sarf ediyoruz. Avrupa projesine çok daha dikkat etmek ve korumamız lazım." şeklinde konuştu.

 

 

Küresel sorunları kimsenin tek başına çözemeyeceğini belirten Merkel, "Her birimizin diğerine ihtiyacı var." dedi.

Merkel, tasavvur ettiği bir Avrupa için korkusuzca ama kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğini kaydetti.

Merkel, 6 ay önce parti genel başkanlığı ve 2021'de başbakanlık görevleri için yeniden aday olmayacağını açıklamış, aralık ayında düzenlenen Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) kurultayında Annegret Kramp-Karrenbauer Merkel’in yerine CDU Genel Başkanı seçilmişti.

Almanya ve Avrupalı bazı siyasetçiler de başbakanlık görevini bıraktıktan sonra Merkel’in AB'de üst düzey bir  görev alabileceğini ifade etmiş, Alman basını da Şansölyenin AB Komisyonu Başkanı olabileceği spekülasyonları yapmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika nasıl korkuttuysa gözünü, dünyadan el etek çekti "ŞAMŞÖLYE" :D
    Cevapla
  • metropol 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu da çok iyi anlamış ab nin git gide eriyip bittiğini
    Cevapla
  • bender bey 4 yıl önce Şikayet Et
    gözü tok biri aferin her politikaci böyle olsa.
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra imana gel....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR