Bloomberg'den hem Türkiye hem de İran için bomba S-400 iddiası

ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alma sürecinde Türkiye'nin S-400'leri güney sahiline konuşlandırmayı düşündüğü iddia edildi. Öte yandan Rusya, Ortadoğu'da gerilimi daha da artırabileceği gerekçesiyle İran'ın S-400 hava savunma sistemi satın alma talebini reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2019 11:18 GÜNCELLEME 31.05.2019 11:37 DÜNYA
Bloomberg'den hem Türkiye hem de İran için bomba S-400 iddiası
Bloomberg'den hem Türkiye hem de İran için bomba S-400 iddiası

Bloomberg'in dört kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye S-400'leri, Kıbrıs ile Akdeniz'in doğusundaki doğalgaz arama ve çıkarma faaliyetleriyle ilgili tartışma yaşadığı için güney sahiline konuşlandırmayı planlıyor.

 

 

Kaynaklar S-400'ler için sadece Akdeniz sahillerinin değil, başka yerlerin de düşünüldüğünü aktardı. Kaynaklara göre S-400'ler Ruslar tarafından inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'da da konuşlandırılabilir.

Haberde, Türk makamlarının konu ile ilgili yorum yapmadığı bildirildi.

"RUSYA İRAN'IN S-400 TALEBİNİ REDDETTİ"

Öte yandan Bloomberg'in bir diğer iddiası ise İran ile ilgili... Rus yetkililere dayandırılan haberde, İran, Rusya'dan yeni S-400 savunma sistemi talep etti. Ancak Rusların, bölgedeki gerilimi daha da arttıracağı için bu talebi reddettiği iddia edildi.

ABD TÜRKİYE'Yİ BİR KERE DAHA TEHDİT ETTİ

ABD Türkiye'nin S-400 anlaşmasından vazgeçmesi için üzerindeki baskıyı giderek arttırıyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sisteminin teslimatının tamamlanması halinde Türkiye'nin "olumsuz sonuçlarla karşılaşacağı" uyarısında bulundu.

Sözcü bu olumsuz sonuçların "F-35'lerin alımı ve üretimine katılımının askıya alınması ile CAATSA nedeniyle yaptırımlar uygulanmasını" olacağını söyledi.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi, Deutsche Welle
YORUMLAR 114 TÜMÜ
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    s 400 ler ibret için incirligin tam ortasına konulmalıdır
    Cevapla
  • ebubekr 4 yıl önce Şikayet Et
    hisar ve bora lar ile 280 km yi bulmuşuz s400 de 600 km. Yani çok yakında abd nin borusu ötmeyecek bu bölgede. İnanıyorum ki nükleer de en kısa sürede bizi caydırıcı güce ulaştıracaktır.
    Cevapla
  • SAİM 4 yıl önce Şikayet Et
    atom bombasına ihtiyaç var derken 97 yıldır uyuyan iktidarlara amerikaya bağımlı hale getirenlere hiç sözünüz yokmu çok bilmişler.............
    Cevapla
  • Fevzi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi silalarını kendisi üretmelidir,atom bombası dahil............
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi yapsin türkiyenin dört tarafina yerlestirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR