ABD'den şaşırtan teklif! Esed'i tanıyabiliriz

Kudüs’te Rusya, ABD ve İsrail temsilcileri arasında yapılacak toplantıda ABD ve İsrail’in Moskova’ya, Suriye’de İran’a etki etmesi karşılığında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı tanımayı teklif edeceği ileri sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2019 17:12 GÜNCELLEME 03.06.2019 17:12 DÜNYA
ABD'den şaşırtan teklif! Esed'i tanıyabiliriz
ABD'den şaşırtan teklif! Esed'i tanıyabiliriz

Londra merkezli Arapça Şarku'l Avsat  gazetesinin Batılı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, haziran sonunda Kudüs'te Rusya, ABD ve İsrail temsilcileri arasında yapılacak ulusal güvenlik temalı toplantıda İran’ın Suriye'deki varlığı başlıca gündem maddelerinden biri olacak. 

 

 

Gazeteye konuşan kaynak ''Taraflar görüşmede bir yol haritasını görüşecek. Bu yol haritasına göre, ABD ve müttefikleri Suriye’de İran’ın rolü ve siyasi nüfuzunu engellemesine ilişkin belli eylemleri yürütmesi karşılığında, Moskova’ya Suriye’de yeniden inşa, yönetim meşruiyeti (Beşar Esad yönetiminin tanınması) ve yaptırımların kaldırılması gibi tekliflerde bulunacak'' ifadelerini kullandı. 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı, ABD Başkan Yardımcısı John Bolton ve İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben Şabat haziran sonunda Kudüs’te bir araya gelecek. Üç ülke arasında bu düzeyde ilk kez böyle bir toplantı yapılacak. 

 

 

KOSAÇEV: ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKENİN VARLIĞININ, RUSYA İLE ABD ARASINDA ANLAŞMA KONUSU OLMASI PEK MÜMKÜN DEĞİL 

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Facebook hesabından yaptığı açıklamada üçüncü bir ülkenin Suriye’deki varlığının Rusya ile ABD arasında anlaşma konusu olmasının pek mümkün olmadığını iade etti.

Yabancı güçlerin Suriye’de bulunma amacının IŞİD ve diğer terör tehditleri ile mücadele olduğunu belirten Kosaçev, bu güçlerin varlığını azaltma istiyorsa ABD’nin Suriye’de ve Ortadoğu'da terörün ortadan kaldırılması için her şeyi yapması gerektiğini vurguladı. 

KAYNAK : SPUTNİK
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • nezih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerin dış politikaları durumlara göre şekillenir.Yöneticilerimiz Türkiyenin menfaatine ne uyarsa onu devreye sokarlar.Reis bu konuda ne gerkiyorsa onu yapar merak etmeyin.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    abd formülü çok basit.:düşmanımın düşmanı dostumdur diye bakıyorlar olaya!
    Cevapla
  • yalancı hainler 4 yıl önce Şikayet Et
    abd batma sürecinde nereye saldıracağını şaşırdı..
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyun ıcınde oyun gıbı gozukuyo bu acıklama tuzak yenı bır hamle esat bunu yermı bence yemez yıllardır ıktıdarı bırakmadı uyanık bı herıf temkınlı ama herkesın bı zayıf anı var gorecez !
    Cevapla
  • Meta 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten abd nin kapısındaki itiydi
    Cevapla
  • seyrci 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR