Kırgızistan Türkiye'ye nota verdi!

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ı bakanlık binasına çağırarak nota verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2019 17:39 GÜNCELLEME 07.06.2019 17:39 DÜNYA
Kırgızistan Türkiye'ye nota verdi!
Kırgızistan Türkiye'ye nota verdi!

Bakanlığın internet sitesinde yer alan habere göre, Büyükelçi Fırat'a Kırgızistan'ın içişlerine karışmaması ve yasalara saygı göstermesi gerektiği söylendi.

 

 

Notanın nedeni ise Büyükelçi Fırat'ın Kırgızlarla Ahıska Türklerinin kavga ettiği Orok köyüne gitmesi.

Kırgızlar, Ahıska Türkleri, Kürtler ve Tatarların yaşadığı köyde yaşanan bir gerginliğin ardından büyük bir kavga çıkmış, yaklaşık 350 ailenin yaşadığı köyde Kırgız basınına göre 32 kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

Kırgız basını, kavganın ilk olarak 5 Haziran akşamı 3 kişi arasında çıktığını, sonra büyüyerek Kırgız ve Ahıska Türklerinin karşı karşıya gelmesine yol açtığını, yaralanan iki kişinin hastaneye kaldırıldığını, 15 evin camının kırıldığını ve bir kulübenin ateşe verildiğini aktardı.

Ülkenin kuzeyinde, başkent Bişkek'e 25 kilometre mesafede bulunan köydeki olayların yatışmasının ardından gözaltına alınan 32 kişinin de serbest bırakıldığı ancak sonrasında bölgede yeni bir gerginlik yaşandığı belirtiliyor.

"BİZİ TERÖRİSTLERLE AYNI MASAYA OTURTAMAZSINIZ"

Kırgız basınında yer alan haberlerde, Büyükelçi Fırat'ın köyde bulunan hamile bir elçilik çalışanını olay yerinden çıkarmak için köye gittiğini açıkladığı yazıyor.

Büyükelçi Fırat daha önce de bir iftar yemeğini terk etmesiyle gündeme gelmişti.

Fırat, 7 Mayıs tarihte Bişkek'te düzenlenen iftara Gülen yapılanması üyelerinin de katıldığını görmesi üzerine "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız" demiş ve iftarı terk etmişti.

KAYNAK : BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Ordu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ona bakarsınız Anadoluda kurulan Türk beylikleri ile Osmanlı da savaştı birbiriyle.Birbiriyle savaşmayan Türk mü var..Birbirinizi incitecek şeyler söylemeyin..
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö deccali iblisleeini heryere yerlestirdi
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    kirgizlar tarih boyunca , ya türk buyrugu altinda olmuslardir , olmadiklari zamanda düsman olmuslardir , derin tarihi bilen bilir , kirciz daha cok mogollasmisdir ve sonra rus usagi ve simdi abd usakligi yapar
    Cevapla
  • kırgız ata 3 yıl önce Şikayet Et
    sen önce git tarih ögren sen türk ismiyle tarih sahnesine 600 yy çıkarken çin kaynaklarında mö.200/201 da kırgız ismiyle kırgızlar vardı unutma 2. göktürk devleti tarihini iyi öğren uygur imparatorluğunu yıkan kim kimler iyi bil meger konu tarih ise
    Cevapla
  • Kırgız Türkü. 4 yıl önce Şikayet Et
    Onları bize buluştıran da sizlersiniz. FETÖ Türkiyeli bizi suçlayana kadar gelin kendi satkınlarınızı toplayın. Tarihten bahs edilecek olursa o Agıskalılar niye sürgün edildi ve onlar sürgün oldukları zaman nerdeydiniz? Kurtuluş savaşında 2000 kırgız at üstünde geldi şehit oldu önce öğrenelim Tarihi sonra konuşalım.
    Cevapla
  • Cihangir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever kardeşim öncelikle Kırgızlar en eski Türk boylarındandır. Yani Türk'tür. Hiçbir zaman düşman da olmamıştır. Maalesef hiçbir tarihi bilgin yok senin. Gerçek bilgi sahibi olmadığın konularda fikir beyan etmen çok yanlış. Haksız yere suçlama Kırgızları.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    ya ne türkü ne kırgızı ne oguzu ne kürdü ne lazı ne çerkezi biz osmanlıyız bunun üzerine diger hersey teferuat bu cografyada hepimizi eger müslümanlık birleştirmeseydi orta çagda gelen türkler ermeniye pontusa yunana yetmezdi aklı başa almak lazım geçecen bunları yok kırgızmış yok abhazmış yok diğeriymiş alayı boş kimsenin zoruna gitmesin
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö terör örgütü kırgızistan ı ele geçirmiiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR