Fransa'dan BAE'ye 750 milyon euro değerinde satış!

Fransa'nın, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 750 milyon avro değerinde 2 fırkateyn sattığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2019 10:43 GÜNCELLEME 08.06.2019 10:43 DÜNYA
Fransa'dan BAE'ye 750 milyon euro değerinde satış!
Fransa'dan BAE'ye 750 milyon euro değerinde satış!

Fransa'nın, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 750 milyon avro değerinde 2 fırkateyn sattığı bildirildi.

 

 

Le Parisien gazetesinin haberine göre, Fransa, BAE'ye "Gowind" tipi 2 fırkateyni sattı.

Haberde, 2 fırkateynin satışına ilişkin anlaşmanın 25 Mart'ta Abu Dabi'de Fransız Naval Group ile BAE arasında gizlice imzalandığı belirtildi.

 

 

Basın kuruluşları Disclose ve Radio France'ın, Savunma Bakanlığı bünyesindeki Askeri İstihbarat Şubesine ait 25 Eylül 2018 tarihli gizli bir belgeye dayandırdığı haberde, Fransa yönetiminin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) sattığı silahların Yemen'de Husilere karşı kullanıldığı öne sürülmüştü.

Bunun ardından, Yemen'deki savaşta kullanılan silahlarla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı haberi hazırlayan 7 gazetecinin "ulusal güvenlik sırlarını açığa çıkardığı" gerekçesiyle Fransa İç İstihbarat Birimine (DGSİ) ifadeye çağrılması ülkede tartışma yaratmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ulusal güvenlikle ilgili bilgileri açığa çıkaracak belgelere erişim hakkına sahip olmayanlar hakkında adli süreç başlatılması gerektiğini belirterek, "(Adli süreç) Devlet işleyişinin bir parçasıdır. Ülkemizin güvenliğini sağlamak için savunmayla ilgili gizlilik veya gizli belge kalmazsa son derece zor bir duruma düşeriz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Çok sayıda avukat ve gazeteci sendikası Paris Savcısı Remy Heitz'a açık mektup göndererek, gazeteciler hakkındaki adli sürecin durdurulmasını talep etmişti.

Basın özgürlüğü ilkesinin devlet yetkililerinin müdahalesi olmadan bilgileri paylaşma özgürlüğü anlamına geldiği kaydedilen mektupta, Fransa İç İstihbarat Biriminin söz konusu haberi yapan 7 gazetecinin ifadesini almasının basın özgürlüğü ihlali olduğu vurgulanmıştı.

Fransa'da çeşitli medya kuruluşlarında çalışan 37 gazeteci ise "Fransız silahlarının satılmasının sonuçları hakkında kamuoyunu bilgilendirmekten başka hiçbir şey yapmayan meslektaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar müslüman değil münafıklar giderler fransa giderler amerika giderler yahudi ler o kadar kan dökülüyor suriye yada filistin de müslüman kanı sesini çıkarmaz birde onların ekonomileri katkı olsun diye gemi alırlar Türkiye gemi yapmıyor mu en iyisi yapıyor ama bunlar kendi düşman bizden apmazlar müslüman yada Türkiye kalkınsın diye bunlar bunlar herşeyi çıkar menfaat peşinde hep nereye kadar cehenlik odun bol olucak
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Hümanizm barış sevgi hepsi fıs Napolyon ne demiş para para para ada ların dini imanı para Husiler ölmüş batı ve diğerleri için hiç bir şey ifade etmiyor
    Cevapla
  • bjk 4 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların parasini gavura veriyorlar :(
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Hesap makinesi anladık sen fransız sın
    Cevapla
  • hesap makinesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen Birleşik Arap Emirlikleri'nin Suudi Arabistan'ın ortağı mısın? Size ne oluyor? İster Amerika'dan alır isterse Avrupa ülkelerinden. Adamlar petrol çıkartırken siz ortak mı oldunuz? Alan razı veren razı. Senin paranla mı alışveriş yapıyorlar? Adamlar kalkıp da saman ithal eden Türkiye ülkesinden mi alacaklar uçağı gemiyi füzeyi?
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa, hani basın özgürlüğü, ha
    Cevapla
  • reichstag 4 yıl önce Şikayet Et
    kesin yahudinin parmağı vardır bu işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR