ABD'nin Türkiye'ye tehdidi sonrası Rusya'dan iki flaş S-400 açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ülkesinin, Türkiye'ye ABD'nin yaptığı tüm S-400 baskısına rağmen, teslimatın zamanında ve sorunsuz bir şekilde yapacağını taahhüt ettiğini bildirdi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise, Rusya'nın S-400 füzelerini Temmuz'da teslim etmeyi planladığı aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2019 14:59 GÜNCELLEME 12.06.2019 09:20 DÜNYA
ABD'nin Türkiye'ye tehdidi sonrası Rusya'dan iki flaş S-400 açıklaması
ABD'nin Türkiye'ye tehdidi sonrası Rusya'dan iki flaş S-400 açıklaması

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, mevkidaşı Hulusi Akar'a yazdığı mektubunda, 31 Temmuz'a kadar S-400'lerin satışından vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye karşı ciddi adımlar atmayı düşündüğünü ve ABD'de F-35 eğitimi alan personelin sınır dışı edileceğini yazmıştı.

 

 

Hulusi Akar'a özel F-35 mektubu: Haberiniz olsun, ülkeden göndereceğiz

Bu açıklamalardan sonra Pentagon Sözcüsü Mike Andrews, "Türk pilotlarının F-35 eğitim uçuşları durduruldu. Bakanlık, Türk pilotların uçuş yapmadığından haberdar" açıklamasını yaparak ABD'nin kararını duyurmuştu.

 

 

ABD, Türk pilotların F-35 eğitimlerini durdurdu

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, bir gazetecenin, ABD'nin Türkiye'ye S-400 baskısını hatırlatarak sorduğu "Rusya'nın S-400 anlaşmasının ABD baskısı altında gerçekleştirilebileceğini garanti edip edemeyeceği" sorusuna "Tüm yükümlülüklerimiz mevcut anlaşmalar kapsamında zamanında ve herhangi bir sapma olmaksızın yerine getirilecektir" cevabını verdi.

Bu şantajın sadece Türkiye'ye yönelik olmadığını söyleyen Ryabkov, "Bu şantaj sadece Türkiye'ye yönelik değil. Bu, Rusya ile hukuk çerçevesinde askeri-teknik işbirliği geliştiren tüm ülkelere uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA KREMLİN'DEN

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, Rusya'nın S-400 füzelerini Temmuz'da teslim etmeyi planladığı aktarıldı.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR 135 TÜMÜ
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    çok dikkatli olun S-400 ler teslim edildikten sonraki saatlerde bir gece amerika anlık bir saldırı düzenleyip S-400 leri imha edebilir Türkiye nin ani bir amerikan saldırısını durduracak kaabiliyette olmadığını hava üslerinde birçok savaş uçağınında yok edileceğini , çok sayıda askerinde öleceği kesin bu saldırıya israil de katılacaktır
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    F 35 lerle Rusyayla savaşabiliriz sadece!
    Cevapla
  • aysu 4 yıl önce Şikayet Et
    Her alanda Tarım,Ekonomi, Silah ,Sağlık güçlü olmalıyız. TV kanalları çığırından çıktı. Bilimsel Eğitim kanallarının sayısı artırılmalı ,diğerleri kapatılmalı....
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle geri adım atılmadan S-400 ler bir an önce teslim alınmalı ve Ege ile Akdeniz tamamıyla kontrol edilmelidir. İnşallah bu füzeleri de savaş uçaklarını da bir an evvel kendimiz üretiriz..
    Cevapla
  • Sabır 4 yıl önce Şikayet Et
    Cagirin pilotlarimizi geriye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR