Almanya'dan ABD'ye kritik cevap!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Umman Körfezi'ndeki tanker saldırıları hakkında, ABD'nin İran'ın sorumluluğuna kanıt olarak sunduğu videoya tepki göstererek, 'Bu video yeterli değil. Gösterilenin ne olduğunu anlayabiliriz ama, son karar için bu video bana yetmez' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2019 17:52 GÜNCELLEME 15.06.2019 17:52 DÜNYA
Almanya'dan ABD'ye kritik cevap!
Almanya'dan ABD'ye kritik cevap!

İngiltere'de hükümet ile ana muhalefet partisi arasında Umman Körfezi'ndeki tanker saldırılarına ilişkin polemik yaşanırken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da konu ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

Maas basına yaptığı açıklamada, "Bu video yeterli değil. Gösterilenin ne olduğunu anlayabiliriz ama son karar için bu video bana yetmez." ifadelerini kullanarak, ABD'nin İran'ın saldırıdan sorumlu olduğunun kanıtı olarak gösterdiği videoyu eleştirdi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn da İngiltere Dışişleri Bakanlığının dün yayımladığı açıklamayla Umman Körfezi'ndeki iki tankere yönelik saldırının sorumlusu olarak İran'ı işaret etmesine itiraz etti.

 

 

Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Corbyn, ''İngiltere Körfez'deki gerilimi düşürmek için gayret etmeli, ABD'nin İran nükleer anlaşmasın dan çekilmesiyle başlayan askeri gerilimi körüklemek için değil.'' görüşünü dile getirdi. 

Corbyn mesajında ''Tanker saldırılarıyla ilgili güvenilir delil olmaksızın, hükümetin retoriği sadece savaş tehdidini artıracaktır.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • MALİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Komik palyoca kraliçeyi nasıl eylendirdin lan
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    hain islam düsmani katliamci amerikanin viediyolari cok mneshurdur zamanindada viedoylarla Saadamin Kimyasl silahgaara sahip oldugunu gösteren viediyorlarin aynisi
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    1. ve 2. Dünya savaşları gibi bir çok savaşıda aynı hile, sahtekarlık ve oyunlarla çıkardılar ve dünyayı ebediyete kadar aptal yerine koyabileceklerini sanıyorlar. Çatırdayan bir imparatorluğun son ayak oyunlarını kimse yutmaz. Gayesinin yeni bir savaş ateşleyip, ekonomisini düze çıkarmak ve yüz milyarlarca silah satmak olduğunu beşikteki çocuk bile biliyor. İran son kurbanları değil, yıkılırken dünyanın yarısından fazlasını kan, ateş ve zulme boğacaklar.
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil, darbeci, terördestekcisi abd ıraktaki nükleer yalanı gibi bir yalanı İran üzerinde yapmaya başladı petrol tankerlerini katil abd ve yavrusu katil, işgalci israilin ortak eylemidir. Dünya bu iki katil, terördestekcisi, darbeci devlete artık inanmaz.
    Cevapla
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikan taktiği bir ülkeyi istila edeceksen ya içeride provatörler kanaliyla kaos çıkacak yada terör örgütü kuracaksın kaosu cikartacaksin. olmadı görünmez uçaklarla vuracaksın suçu atacaksın o ülkeye iş tamam değil mi? kaşıkcı olayında konu aydinlanmasa suç Türkiye'de olacaktı. bu durumda bile Türkiye'den aciklama bekliyorlarmış. komünistlerin bile bu ulkede faaliyet göstermesini abd ortadoğu Üniversitesi ni açtı basimiza bela etti. hain amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR