F-35'lerin üreticisinden Türkiye açıklaması: ABD'nin emrini bekliyoruz

ABD ile Türkiye arasında iplerin gerilmesine sebep olan F-35'lerin üretici şirketi Lockheed Martin'in bir numaralı ismi Marillyn Hewson açıklamalarda bulundu. Financial Times'a konuşan Hewson, "Türk şirketler siparişler üzerine çalışmaya devam ediyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2019 16:35 GÜNCELLEME 17.06.2019 16:35 DÜNYA
F-35'lerin üreticisinden Türkiye açıklaması: ABD'nin emrini bekliyoruz
F-35'lerin üreticisinden Türkiye açıklaması: ABD'nin emrini bekliyoruz

ABD-Türkiye-Rusya ekseninde başlayan S-400 ve F-35 krizleri devam ederken, F-35'lerin üreticisi Lockheed Martin'den bir açıklama geldi. Lockheed Martin'in CEO'su Marillyn Hewson, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bir etkinlikte Financial Times'tan Sylvia Pfeifer'a konuştu.

 

 

Hewson, ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardından gelen soruları yanıtladı. Hewson, şirketinin Türkiye'deki icraatları hakkında yorum yapmaktan çekindi. Lockheed Martin'in CEO'su, aralarında Türkiye'nin de olduğu farklı ülkelerin ortak fonladığı ve Türk şirketlerin de iniş takımları ile birlikte uçağın gövdesini ürettiği F-35'lerin üretiminin devam ettiğini söyledi. Hewson, "Üretim zincirinde olabilecek herhangi bir riski en aza indirme seçenekleri üzerine değerlendirme yapıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE YENİ SİPARİŞLER İÇİN WASHİNGTON'UN EMİRLERİNİ BEKLEYECEĞİZ"

 

 

Türkiye'deki tedarikçilerin F-35'lerin siparişi üzerine çalıştığını dile getiren Hewson, CEO'su olduğu Lockheed Martin şirketin Türkiye'ye yeni sipariş verip vermeyeceği konusunda da net bir açıklama yapmadı. Hewson, "Lockheed, Türkiye'ye yeni sipariş verilip verilmeyeceği konusunda ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyecek" dedi.

ŞİRKETTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Lockheed Martin F-35 programı yöneticisi Greg Ulmer ise, Ankara'nın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın alma planı nedeniyle yaşanan anlaşmazlığa rağmen, Türk şirketlerinin F-35 parçaları üretmeye devam ettiklerini söyledi. Ulmer, ABD hükümetinin Türkiye'yi F-35 programından kademeli olarak çıkarmaya başlama planlarının bu yıl şirketin üretimini etkilemeyeceğini açıkladı.

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • yörük 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah iptal ederler vermezler bizde kendimiz yapmak zorunda kalirisz
    Cevapla
  • erman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yahudi içimizde hangi şirkete şipariş vermişlerse kesinlikle onlar da yahudi dir. Düşmanı nı hafife alacak kadar bilgisiz değiliz.
    Cevapla
  • Mucadele 4 yıl önce Şikayet Et
    Firma f35 lerin bilgilerini karaborsadan Çine satti. Adı da Çin ele geçirdi oldu. Firmanın elinde şu an f35 sen daha modern bir uçağın teknolojik alt yapısı var. F35 programını acilen bitirip Amerika dahil tüm piyasaya Çin ve Rus uçaklarına karşı daha üstün bir uçak satmanın derdindeler. O yüzden F35 ile alakali karar bizim için iyi olacak. Locheed Martin bir kaç yil içinde Amerika ve dünyanın en büyük şirketi olacak. Piyasa değeri 2020 de 1 trilyon dolara çıkması muhtemel. Amerika ne derse değil locheed martin ne isterse o oluyor sizin anlayacağınız.
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendisi yapar buna inanın artık çıkın yola bence 35ler yaramaz Biz daha iyisini yaparız
    Cevapla
  • met 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle gaz verici laflarla olmuyor o işler. Elektroniği ayrı dert, motoru ayrı dert, kasası ayrı dert, hepsini geç patent hakları apayrı dert. İnşallah olacak ama tek başına yapılacak olsa Fransa, Amerika tek başına yapar seni beni hiç ortak etmezdi
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Kademeli atacaklar akila bak...bizimkiler hemen ciksinlarki zorlansin htta F-35 hakkinda ileri geri demec vererek kötülesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR