Prens Selman'dan skandal sözler: Filistinliler İsrail'i taklit etmeli

İsrail'deki Siyon Mirası Dostları Merkezi Başkanı Mike Evans, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in İsrail'e birçok Yahudi'den daha fazla destek verdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2019 13:26 GÜNCELLEME 21.06.2019 13:26 DÜNYA
Prens Selman'dan skandal sözler: Filistinliler İsrail'i taklit etmeli
Prens Selman'dan skandal sözler: Filistinliler İsrail'i taklit etmeli

Siyon Mirası Dostları Merkezi Başkanı Evans, Jerusalem Post gazetesinin bu yıl 8'incisini düzenlediği ABD'nin New York kentindeki yıllık konferansta yaptığı konuşmada, İsrail'in en büyük destekçilerinin başında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Bin Zayid'in geldiğini belirtti.

 

Konuşmasında söz konusu iki veliahtla gerçekleştirdiği görüşmeleri anlatan Evans, "Size müthiş bir şey söyleyebilirim. Bu liderler (Bin Selman ile Bin Zayid) birçok Yahudi'den daha fazla İsrail destekçisi." dedi.

"BİN SELMAN'IN DADISI YAHUDİ"

 

Evans, Bin Selman ile yaptığı bir görüşmesinde kendisine Yahudi ve Hristiyanlarla ilgili neler düşündüğünü sorduğunu, bunun üzerine Suudi Veliahtın "Yahudi ve Hristiyanları sevdiğini, hatta kendisini yetiştiren dadısının Yahudi olduğunu vurguladığını" söyledi.

Bin Selman'a yönelik övgülerde bulunan Evans, şunları kaydetti: 

"Suudi Veliaht ile yaptığımı 2,5 saatlik görüşmede İsrail ile ilgili kendisinden duyduklarım müthişti. Bu adamın nasıl düşündüğünü bilseniz aklınız gider."

"FİLİSTİNLİLER İSRAİL'İ TAKLİT ETMELİ"

Evans ayrıca "Filistinlilerin neler yapabileceğini" sorduğu Suudi Veliahtın kendisine "İş basit. Filistinliler İsrail'i taklit etmeli." cevabını verdiğini aktardı.

New York'ta 16 Haziran'da başlayan konferansta, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt da uzun süredir açıklanması beklenen ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak bilinen Orta Doğu barış planının İsrail'deki seçimler nedeniyle kasım ayına kalabileceğini belirtmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Günaydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz zaten ne olduklarını. Açıklamanın bir anlamı yok ki.
    Cevapla
  • Murat04 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki dadısının yahudiliği kanına işlemiş...
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    İsraili müslümanlar taklit edemez. İsrail müslümanları taklit etmeli. Çünkü inançları gereği sonradan yahudi olunmuyor ama bizim dinimize herkes katılabilir. İş basit müslüman olsunlar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR