Irak'ta sokaklar karıştı!

Irak'taki Sadr Hareketi Lideri Mukteda es-Sadr yanlısı yüzlerce kişi başkent Bağdat ve diğer illerde hükümet ile meclisi protesto etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2019 15:38 GÜNCELLEME 22.06.2019 15:38 DÜNYA
Irak'ta sokaklar karıştı!
Irak'ta sokaklar karıştı!

Bağdat'ın yanı sıra Meysan, Babil, Basra, Necef, Kerbela ve Ed-Divaniyye'de toplanan göstericiler, hükümet ile meclisin faaliyetlerini protesto etti.

 

 

Göstericiler, üzerinde "Yolsuzluk DEAŞ terörünün başka bir yüzüdür" yazılı dövizler taşıdı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösterilerde herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Mukteda es-sadr şii bir grup. İran'a yakın duran da değil. İran için sen sensin ben de benim diyorlardı. ABD Irak 'ta bunları yok etmek istedi. Önce anlaşıyormuş gibi yapıp saldırılar düzenledi baktı beceremiyor geri çekildi. Irak parlamentosunda epey bir sandalye sahibi oldular. En azından prensipli gözüküyorlar. Irakın bütünlüğü ve bağımsızlığından yanalar. Sünnilere nasıl bakıyorlar bilmiyorum.
    Cevapla
  • Azeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak halkına helal olsun Saddam sonrası geçekten bilinçli şekilde özgürlüğe kavuşmuşlardır demek ki demokrasiyi almışlar.
    Cevapla
  • Azeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer abd nin vilayeti konununda olup olmamasına bakarsak yer yüzünde pek ülke kalmaz abd her yönde üstünlüğe sahiptir özellikle bilim teknik ve ekonomik alanlarda dünyanın kaynağıdır. Demeokrasi ve özgürlük daha faklı ve kapsamlı bir meseledir mühalif ve eleştirici sesini duyduğun sürece özgürlük hakimdir aksi takdirde diktatörlük hükümeti denilir.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ciddimisin saka mi yapiyorsun? Ne ozgurlugu irak resmen abd nin vilateti konununda gunluk kac bomba patlatip kac insan neden oluyor biliyormusun? Irakta demeokrasi ozgurluk var diyorsun sorsam kesin turkiyede yok dersin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR