Rusya ABD'yi suçladı, İran'ı uyardı!

İran'ın nükleer anlaşmada belirtilen zenginleştirilmiş uranyum seviyesini aşması ile ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'ABD, İran'dan zenginleştirilmiş uranyum fazlasının satın alınmasını yasaklayan yeni yaptırım paketini kabul etti. Böylelikle ABD, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelere BM Güvenlik Konseyinin BMGK) aldığı kararları uygulamayı yasakladı. Olanların nedeni bu' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2019 16:28 GÜNCELLEME 02.07.2019 16:28 DÜNYA
Rusya ABD'yi suçladı, İran'ı uyardı!
Rusya ABD'yi suçladı, İran'ı uyardı!

Lavrov ile İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı Simon Covoney, başkent Moskova'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İran'ın zenginleştirilmiş uranyum fazlasını, önceden Rusya dahil birçok ülkeye sattığını hatırlatan Lavrov, "ABD, İran'dan zenginleştirilmiş uranyum fazlasının satın alınmasını yasaklayan yeni yaptırım paketi kabul etti. Böylelikle ABD, BM üyesi ülkelere BMGK'nin aldığı kararları uygulamayı yasakladı. Olanların nedeni bu" ifadesini kullandı.

 

İran yönetiminin sabır göstermesi gerektiğini vurgulayan Lavrov, "İran'a, duygularla hareket etmemesi ve nükleer anlaşmanın ana maddelerine uyması çağrısında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Lavrov, Avrupa ülkelerine de INSTEX mekanizmasıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu. ABD'nin yaptırımlarına karşı 8 Mayıs'ta anlaşmaya taraf ülkelere 60 gün süre veren İran, zenginleştirilmiş uranyum kapasitesini artıracağını açıklamıştı.

 

İran yönetimi, zenginleştirilmiş uranyum limitini nükleer anlaşmada belirtilen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardığını duyurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • nbgg 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın tutumu ikiyüzlülük yani abd rusya çin istediği gibi silah yapabilir istedği gibi her füzeyi kendi topraklarında hatta gider kazakistanda deneyebilir ama söz konusu iran veya başka bir ülke oldumu dünya ayağa kalkıyor bugün dünyada nükleer santrali zenginleştirme tesisi olupta gizli nükleer silah çalışması yapmayan ülke yok amaç caydırıcı olup işgal edilmemek rusyanın dünyayı yok edecek silaha sahip burnumuzun dibinde bunu rusyayı hiç sorun yapmıyoruz abd rusya çin niye bunların silahları sorun değil benim esasen tüm ülkemizin üzerinde durması gereken konu budur niye bu ülkeler her türlü silahlar denediğinde yaptırım olmuyor bu eşkıya işgalci ülkelere
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR