Teklif gönderdiler! Aralarında Türkiye de var

Peru Dışişleri Bakanı Nestor Popolizio, Venezuela'daki krize ilişkin gelecek ay yapılacak Lima Grubu toplantısına Türkiye, Rusya ve Çin'in de dahil olduğu çok sayıda ülkeyi davet ettiklerini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2019 15:53 GÜNCELLEME 04.07.2019 16:48 DÜNYA
Teklif gönderdiler! Aralarında Türkiye de var
Teklif gönderdiler! Aralarında Türkiye de var

Ülke basınında çıkan haberde, Nestor Popolizio, Rusya, Çin, Türkiye ve ABD de dahil olmak üzere 100 ülkenin dışişleri bakanlarına, Peru'nun başkenti Lima'da 6 Ağustos'ta yapılacak zirveye katılmaları için davetiye yollandığını kaydetti.

 

 

Açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile muhalif lider Juan Guaido'ya zirvenin "kutuplaştırılmaması" için herhangi bir davet gönderilmeyeceği kaydedildi.

Zirvenin amacının, Venezuela'daki krizin çözümüne yönelik ilk kez tüm tarafları bir araya getirerek tarafların ne düşündüğünü  görmek olduğunu belirten Popolizio, "Bu konuya müdahil olan herkesten talebimiz, çözümün bir parçası olmaları ve krizi derinleştirmeden 'iyi niyet ve diyalog' sunmasıdır" ifadesini kullandı.

 

 

Popolizio, Venezuela'da adil ve güvenli seçimler için uluslararası toplumun rol oynaması gerektiğini vurgulayarak, sayıları 4 milyonu bulan Venezuelalı göçmenlerin bölgedeki etkilerinin de değerlendirme kapsamına alınacağını söyledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için Libya da yaptığı gibi petrol karşılığı mütahit lik yaptığı gibi yeni bir imkan sağlayabilir
    Cevapla
  • Musti_180 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsin Adamlar turkiyeden daha cok Fakir bir ulke muhtemelen finansal yardim istiyecekler yoksa yuz ülkeyi niye davet etsinlerki
    Cevapla
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyem maduruya el atip.islerini yoluna girmesini ekonomisini duzelmesini saglayin
    Cevapla
  • muslu49 4 yıl önce Şikayet Et
    emredersiniz kumandanim.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu teklifi iki ay önce yapmi$lardi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR