'S-400'ler Erdoğan'ın diplomatik becerisi'

İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Türkiye'nin Rusya'dan gelişmiş hava savunma sistemi almasına 'S-400'ün alınması Erdoğan'ın diplomatik becerisini gösteriyor.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2019 19:08 GÜNCELLEME 10.07.2019 19:08 DÜNYA
'S-400'ler Erdoğan'ın diplomatik becerisi'
'S-400'ler Erdoğan'ın diplomatik becerisi'

Ebu Merzuk, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini alması ve gelişen Türkiye - Rusya ilişkilerinin Orta Doğu'ya etkisini değerlendirdi.

 

 

S-400'ün şu anda alanında en iyi hava savunma sistemlerinden biri olduğunu belirten Ebu Merzuk, sistemin savunma sanayi alanındaki önemine dikkati çekti.

Türkiye'nin S-400'ü almasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir rolü olduğuna işaret eden Ebu Merzuk, "S-400'ün alınması Erdoğan'ın diplomatik becerisini gösteriyor." açıklamasını yaptı.

 

SAVUNMA SİSTEMİ ORTA DOĞU'DA ÇATIŞMALARI ENGELLEYECEK

Hamas yetkilisi Ebu Merzuk, Rusya'nın S-500 sistemini Türkiye ile ortak üreteceğini açıklamasına ilişkin, bu adımın Türkiye'yi savunma sanayi alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi yapacağının altını çizdi.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesinin bölge barışına olumlu katkı yapacağını söyleyen Ebu Merzuk, "Bu iki ülke (Türkiye ve Rusya) Orta Doğu'da çatışmaların devam ettiği birçok bölgenin düzelmesine katkı yapacak." şeklinde konuştu.

Ebu Merzuk, Türkiye ile Rusya'nın, Suriye başta olmak üzere, birçok Orta Doğu devletinin geleceğinde önemli etkisinin olacağını vurguladı.

Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş savunma sistemlerinden S-400'ü almasının ABD için ne anlama geldiği hakkında da konuşan Ebu Merzuk, "Birçok ülkenin savunma sistemi almasına engel olan Washington yönetimi için bir ders olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk, Türkiye'nin yeni savunma sistemiyle, bölgede gerginliği artırdığı söylentilerinin aksine, barışa yönelik umutları artırdığını kaydetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    S 400 savunma icin saldiri silahi lazim mesela nükleer füze düsman saldirdimi bu sefer onlarin topraklarinda vuracan tek bir türk askeri görmeden yerle bir edecen
    Cevapla
  • irfan sadıkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    hey gidi güzel ülkem biz bunların hayalini bile kuramazdık yani biz dünyaya korku salan bir silah sisteminin sahibi olacağız Rabbim başkanımız ve ekibinden razı olsun içerideki kendi düşmanlarımıza ramen bu seviyeye geldik.
    Cevapla
  • İnanan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah daha iyilerini de getirecek Cumhurbaşkanımız örneğin Su-57 veya mig 1.41-1.42 gibi uçaklar var. Çünkü Hürkuş C ler bir türlü seri üretime geçilmesi. Bir türlü Hisar O füzesi seri üretime geçilmedi. Hürjet ilk uçuşunu 2020 sonlarında yapılsa milli uçağımız TFX de 2022 sonlarında uçsa ancak seri üretimler 2025 den sonra gelir. Onun için acil bize en az 60 adet gelişmiş uçak lazım bizimkiler gelene kadar
    Cevapla
  • S400 değil S500 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ğeç bile kalındı yunan da bulgaria Suriye'de Ermenistan da var TÜRKİYE'DE YOK S400 değil S500 de olmalı..
    Cevapla
  • Hasanusta 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 bu ulkelerde yok s300 var anladin bu ulkelerde yok diye bisey yok
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    yaw neden bukadar cahiliz neden bildiğimiz şeylerin çoğu yanlış saydığın ülkelerin hiç birinde s 400 yok.
    Cevapla
  • hbb 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet umudun kırıntısına bile tutunuyor. Bazıları ikbal ve servet peşinde... Allah, Reise güç versin...
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR