Yeni başkan adayından Trump yönetimine S-400 tepkisi: Türkiye'ye...

Türkiye'ye S- 400 tepkisi gösteren ABD Savunma Bakan Vekili Mark Esper'e Demokrat Senatör ve 2020 seçimlerinde başkan adayı Elizabeth Warren'dan sert bir eleştiri geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2019 10:33 GÜNCELLEME 17.07.2019 11:17 DÜNYA
Yeni başkan adayından Trump yönetimine S-400 tepkisi: Türkiye'ye...
Yeni başkan adayından Trump yönetimine S-400 tepkisi: Türkiye'ye...

Trump yönetiminin ABD Savunma Bakanı adayı Mark Esper, Kongre'de ağır eleştirilere maruz kaldı.

 

 

Atamasının tamamlanması ve Pentagon'un başına geçmesi için Senato’dan onay alması gereken Esper için Demokratların Senatörü Warren, "Amerikan halkı siz karar alırken, aldığınız kararların ulusal güvenlik için mi yoksa kendi çıkarınız için mi alındığını bilmeyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.

WARREN'DAN TÜRKİYE ÖRNEĞİ

 

 

Esper'in daha önce silah şirketi Raytheon için çalıştığı biliniyor. Warren, Esper ve şirket arasındaki bu bağın alınacak kararları etkileyebileceğini öne sürdü.

Elizabeth Warren örnek olarak ise Raytheon şirketi tarafından üretilen Patriot hava savunma sistemi yerine Rus S- 400'leri alan Türkiye üzerinde oluşturulan baskı ve yaptırım tehditlerini gösterdi. Warren, Pentagon'un Türkiye'ye karşı sert tutumuyla ilgili Esper’in şirketle olan bağını sorgulamaya açtı.

Esper, Türkiye'nin S- 400 kararı için "hayal kırıklığına uğradık" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamı kendi şirketinin menfaatleri için ABD yi zora sokmak ile itham etmiş. Evet ABD de bir şirket sultası var. Derebeyleri fazla guclenirse merkezi krallık zayıflar
    Cevapla
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Canınız cehenneme kuklanızmıyız sizin alçaklar
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKIYE f35 ler e karsi öyle bir hamle ile karsilik vermli ki BAD sok olmali biz elimizle TÜRKIYE gibi NATO nun ikinci büyük bir ordusunu rusya ya yakinlastirdik diye ahh cekmeliler F35 lere karsi acilen milli ucagimiz TFX icin ortak motor da anlasma saglamali ve teslimat süresi acil olmak la beraber acil SU 57 alimi icin adim atilmali
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Dünya ile resmen dalga geçiyor.Ülkeleri ahmak yerine koyuyor.Karşı çıkıp hakkını aramak isteyenede yapmadığını bırakmıyor.Her ülke içinde kendisine çalışacak ajanlar satın alıyor.Bu ajanlarda ABD Lehine propaganda yapıyorlar.Yani ülkelerine ihanet ediyorlar.Hatta ABD'nin emri ile darbe yapıyorlar.Bu darbeler neticesindede başbakanları ve Cumhurbaşkanları o hainlere öldürttürüyorlar.Bu oyun ülkemizdede defalarca oynandı.Şimdide S400 almamızı yani kendimizi savunmamızı istemiyorlar.Terör örgütlerine bize satmadıkları silahları veriyorlar.Etrafimızı Terör çemberine almaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nota vermeli : Ya F35 leri verin. Ya da alacaklarımıza karışmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR