Osmanlı torunundan tartışma yaratacak sözler!

İngiltere'nin yeni başbakanı olması beklenen ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal'in torunu olması sebebiyle "Osmanlı torunu" olarak anılan Boris Johnson'ın, geçmişte yazdığı bir makalede "Müslüman ülkeler İslam yüzünden batının gerisinde kaldı" yazdığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2019 09:38 GÜNCELLEME 17.07.2019 11:23 DÜNYA
Osmanlı torunundan tartışma yaratacak sözler!
Osmanlı torunundan tartışma yaratacak sözler!

İngiltere'nin yeni başbakanı olması beklenen ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu Boris Johnson'ın, geçmişte yazdığı bir makalede "Müslüman ülkeler İslam yüzünden batının gerisinde kaldı" yazdığı ortaya çıktı.

 

 

The Guardian'ın haberine göre Johnson, The Dreom of Rome (Roma Rüyası) isimli kitabının ek bölümünde, "İslam bir sebepten dolayı Müslüman ülkelerde gelişimi engelledi" ifadeleri yer aldı.

Ortaya çıkan makalenin ardından Britanya Müslüman Konseyi, yaptığı açıklamada "Birçok insan Johnson'ın hâlâ İslam'ın özgürlük ve ileriye giden yolu engellediğini düşünüp düşünmediğini bilmek istiyor" dedi.

 

 

"Sonra da Müslümanlar geldi" isimli makalede Johnson, Müslüman ülkelerde "burjuva sınıfının, kapitalizmin ve demokrasinin olmadığını" iddia etti ve bunun sebebinin İslam olduğunu ileri sürdü.

Makalede şu ifadeler yer alıyor: 

"Bizans İmparatorluğu'nun idaresindeki Konstantinopolis bin yıl boyunca öğrenmenin ışığını ayakta tuttu. Osmanlı'nın yönetiminde ise basılı yayınlar 19. yüzyılın ortalarına kadar görülmedi. Bir şey kelimenin tam anlamıyla onların yüzyıllarca geride kalmasına sebep oldu"

76 MİLYON TÜRK BRİTANYA'YI İSTİLA EDECEK

Yazdığı makalede Türkiye'nin AB'ye kesinlikle katılması gerektiğini belirten Johnson, "Ankara bir kez daha bir Roma ekonomi topluluğu yaratan ve Akdeniz kıyılarını bir araya getiren rolüyle AB'ye dahil olmalıdır" dedi.

Johnson, Brexit kampanyası sürecinde, "Türkiye AB'ye alınarak demokratikleşmeyi öğrenmeli. Aksi takdirde 76 milyon Türk Britanya'yı istila edecek" dedi.

İngiltere'de yaşayan Türkler, İngilizlerin Brexit sürecinde kendilerine karşı kışkırtıldığını belirterek söylemleri kınadılar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Britanya Müslüman Konseyi, "Çoğumuz Johnson'ın İslam'ı gerileme sebebi ve özgürlük dışı olarak görüp görmediğini, Brexit sürecinde Türkler ve Müslümanlar hakkındaki göçmen kampanyası sonrasında Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ile ilgili görüşlerini merak ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • artik 4 yıl önce Şikayet Et
    osmanlimi kaldi ingiltere surgun ettiler genleriyle oynadilar turkiyede inkilap yaptilar
    Cevapla
  • Deli gadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne turku ingiliz bozuntusu gorunen koy klavuz istemez turk olsa ingilterede siyaset yapamaz yaptirmazlar
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    İslamı gerici hristiyanlıkla karıştırdığı için böyle konuşması normal. Kendisi gibi düşünen Hollanda'da bir dönem aşırı sağcı Geert Wilders'in Özgürlük Partisinden milletvekili olan Joram van Klaveren, İslam karşıtı kitap yazarken Müslümanlığı seçti. Sıra belki ona da gelir.
    Cevapla
  • Rıza Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar islam sayesinde batıyı geçtiğimiz batılı entelektüellerinde kabul ettiği bir gerçekken sorunun İslamdan değil bizken kaynaklandığı açık gerçektir. sizi taklit ederek sizi geçmemiz imkansızdır ancak yakalayabiliriz, o da çok zor . fakat İslama sarılırsak emin olun tekrar geçeriz.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı hıristiyanlığı takmadı ilerledi. Biz islamı takmaz olduk geriledik. Demekki geçmiş önemli, üç kıtada at koştururken islami kurallara göre yaşıyorduk şimdiki yaşam kurallarımız neye dayanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR