IKBY'den Erbil'deki saldırıyla ilgili açıklama

Erbil'de bir Türk diplomatın şehit olduğu saldırıyla ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden açıklama yapıldı. Saldırının kınandığı açıklamada, saldırganların yakalanması için çok ciddi çalışmaların başlatıldığı duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2019 20:06 GÜNCELLEME 17.07.2019 20:10 DÜNYA
IKBY'den Erbil'deki saldırıyla ilgili açıklama
IKBY'den Erbil'deki saldırıyla ilgili açıklama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Erbil’de bir Türk diplomatın ve bir Irak vatandaşının ölümüne yol açan saldırıyı sert bir dille kınayarak, saldırganları yakalamak için ciddi çalışmaların başlatıldığını duyurdu. 

 

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti, Erbil saldırısı hakkında açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, Erbil’de bir Türk diplomatın ve bir Irak vatandaşının ölümüne yol açan kanlı saldırıyı şiddetle kınanarak, faillerin yakalanması için ciddi çalışmaların başlatıldığı kaydedildi. Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dilenen açıklamada, IKBY’deki bütün ilgili makamların canileri yakalamak için seferber edildiğini vurgulayarak, IKBY’nin istikrar ve güvenli ortamını kimsenin bozmasına izin verilmeyeceği belirtildi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’deki bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Erbil Başkonsolosluğundaki görevli Türk diplomat ve bir Irak vatandaş hayatını kaybetmiş, bir vatandaş ise yaralamıştı. Saldırgan da olayın ardından kayıplara karışmıştı. 

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Taziyeye ilk gelen bu işi yapandır.vesselam..
    Cevapla
  • oguzhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vuran kaçar, vurduran gelir. ilk aciklama kimden geldiyse o yaptirmistir. Bu isin raconu bu. Biz bunun biletini abd , ingiltereye kesmeliyiz.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield´e Hosgeldin Partisi verilmeli .
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Pençe 2 nin başlamadan önce IKBY ye de haber verildi haberinin altına yorum yazmıştım. Ikyb ye haber vermek pkk ya en hızlı yoldan haber vermektir. Zaten biz operasyon yaparken binlerce pkk lı Mahmur kampına sivillerin arasına karışıyor. Buna rağmen IKBY ye geliyoruz denmesi çok ilginç. Madem oranın tek hukuki devleti Irak Merkezi yönetimdir o zaman IKBY ye haber vermemiz hiç doğru değildi.
    Cevapla
  • bayram 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum soyledigine
    Cevapla
  • temel özsoy 4 yıl önce Şikayet Et
    abd buyuk elçisi dış işleri ziyaret esnasinda sehit diplomatlarin isimleri önünde çekilip sitesinde yayınladığı resim manidar gelmişti inşallah devamı gelmez hertürlü pisliğin altinda abd çıkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR