Terör örgütü PKK'nın bayrağını paylaşan Cansu Özdemir yargılanacak

Sol Partili Cansu Özdemir, Almanya'da yasaklı PKK bayrağının göründüğü bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığı için yargı önüne çıkacak.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2019 13:18 GÜNCELLEME 20.07.2019 13:22 DÜNYA
Terör örgütü PKK'nın bayrağını paylaşan Cansu Özdemir yargılanacak
Terör örgütü PKK'nın bayrağını paylaşan Cansu Özdemir yargılanacak

Hamburg Eyalet Meclisi Sol Parti Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir, Almanya'da yasaklı olan terör örgütü PKK bayrağının göründüğü bir fotoğrafı Twitter'da paylaştığı için hâkim karşısına çıkacak. Sol partili Özdemir'in yargılanacağı davanın görülmesine ekim ayı sonunda Hamburg-Altona İdare Mahkemesi'nde başlanacak.

 

 

Özdemir, Kasım 2017'de sosyal medya hesabında, "PKK yasağı kaldırılırsın" ifadelerine yer vererek, PKK'nın bayrağının göründüğü bir fotoğraf paylaşmıştı.

DW Türkçe'nin haberine göre paylaşımı nedeniyle 1500 euro tutarında para cezasına çarptırılan, bu cezayı temyize götüren Cansu Özdemir bu nedenle hâkim karşısına çıkacak.

 

 

BİR YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

PKK, AB terör örgütleri listesinde yer alıyor ve 1993 yılından bu yana Almanya'da yasaklı. Alman dernekler yasası, yasaklı örgütlerin sembol ve bayraklarının paylaşılmasını yasaklıyor. Mahkeme sözcüsü bu suçu işleyenlerin bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bilgisini paylaştı.

Hakkında başlatılan hukuki süreç üzerine Twitter hesabından 9 Mart 2018 tarihinde bir açıklama yapan Özdemir, Almanya'nın 1993 yılından bu yana yürürlükte olan yasakların kapsamını genişlettiğini, "Kürtlere ve Kürtlerin direnişiyle dayanışma gösterenlere yönelik baskıların yoğun bir şekilde arttığını" söylemişti.

"PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyorum" ifadelerine yer veren Özdemir, "Sözlerimin arkasındayım! PKK bir terör örgütü değildir, bu nedenle paylaşımımın arkasındayım" görüşünü ifade etmişti.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Poyrazim59 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi çiğ süt emmiş kişileri bir ömür Türkiye topraklarına ayak bastırmayacaksın.. kani bozuklar..
    Cevapla
  • Cengaver 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk bayrağı değil Pkk paçavrası
    Cevapla
  • MUSTAFA... 4 yıl önce Şikayet Et
    cezalar cok hafıf 1 yıl ne be dalgamı gecıyorsunuz mılletten SEHİTLERIN KEMIKLERINI SIZLATMAYIN
    Cevapla
  • Ziop99 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Almanya, orada halen hukuk varmış.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    şu haberleri okuyup yorum yapın kardeşim okumaktan acizsiniz yahu
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Olay Almanya da olmuş Almanya yargılayacak . Neyi hafif bize düşmanlar ama en az 1 yıl ceza isteniyor . Bizde ise serbest
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakın bir tarihte sizinde canınızı yakacak bu katiller,ozaman ağlamayın
    Cevapla
  • Mehdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman benim işçi gibi çalısan Türküm şehit edilsin yeterki siz gülün diye mi??? Çok geç kalınmış bir tepki yıllarca beslediniz Rabbim ya size ya bize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR