Maduro ABD'ye resti çekti! Teslim olmayacağız

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, muhalefetle 'Barbados Barış Görüşmeleri'nde bir dış gücün etkisinde kalmayacağız, kesinlikle bağımsız hareket edeceğiz.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2019 11:47 GÜNCELLEME 21.07.2019 17:39 DÜNYA
Maduro ABD'ye resti çekti! Teslim olmayacağız
Maduro ABD'ye resti çekti! Teslim olmayacağız

Venezuela hükümeti ile muhalefet temsilcileri barış görüşmeleri için geçtiğimiz günlerde Norveç'in arabuluculuğunda Barbados'ta bir araya geldi.
 
Görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Venezüella Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Venezuela hükümeti ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) müzakerelerin sonuçlarını etkilemesine izin vermeyeceklerini söyledi.
 
''ŞANTAJLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ''
 
Venezuela'nın ABD ve AB’nin şantajlarına teslim olmayacağını söyleyen Maduro, ''Barbados müzakerelerinde ulaşılacak sonuçlar tamamen bağımsız olacak.'' dedi.

 

 

Muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte, dış güçlerin de desteğiyle Maduro hükümetine karşı uzlaşmaz bir siyaset izleyen Juan Guaido ocak, şubat ve nisan aylarında iktidarı devirme girişimlerinde bulunmuş ancak bu denemeler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
 
BARBADOS MÜZAKERESİ
 
Venezuela'nın meşru hükümeti ile bir ABD ve AB'nin desteğiyle kendini 'devlet başkanı' ilan eden Guaido öncülüğündeki muhalefet arasında, uzlaşı amaçlı görüşmeler yapılıyor.
 
Mayıs ayında Oslo'da çeşitli müzakerelerde bulunan hükümet ve muhalefet delegeleri, 8 Temmuz'da birinci tur müzakereler için Barbados adasında görüşme konusunda mutabık kaldı.
 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    oracikta kellesini vurdur o hainin mudurocum
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    BU adama destek
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah müslüman olursun Maduro başkan
    Cevapla
  • gtstg 4 yıl önce Şikayet Et
    allah tüm latin amerikayı ve karayipleri abd kanada brezilya kostarika kolombiya arjantin gibi kıtadaki işigacilerden latin amerika bolivaarcı ittifakı korusun amin
    Cevapla
  • osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    dik dur yanindayiz .olsun uzaktasin ama senle birlikte yürürüz.Bizler birlik olursak amerikanin nefesini keseriz birlikte.Xeter artik bu nalet amerikanin arkasinda saklananlardan.Pnlari debirme vakti geldi.sizler bizler ruslar cinler iranlilar birlik olalim bunlari gömeriz okyanusa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR