Rum kesiminden Kıbrıs'ta çözüm şartı!

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, ''Bir Avrupa Birliği (AB) üyesi devlette garantilere ve yabancı askere mahal yoktur'' dedi. Hristodulidis, 20 Temmuz Barış Harekâtı yıldönümü nedeniyle Rum Başkanlık Sarayı'nda düzenlenen anma etkinliğinde bir konuşma yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2019 13:58 GÜNCELLEME 22.07.2019 13:58 DÜNYA
Rum kesiminden Kıbrıs'ta çözüm şartı!
Rum kesiminden Kıbrıs'ta çözüm şartı!

Rum Bakan, ''Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlaması, elbette Türkiye'nin (Rum) Kıbrıs'ın karasuları ve kıta sahanlığı içerisindeki yasadışı faaliyetlerine ve yeni emrivakiler yaratma projelerine son vererek, uygun ortam yaratılmasına aktif katkı koyacağı anlamına gelir'' dedi.

 

Kıbrıs'ın askersizleştirilmesi gerektiğini savunan Hristodulidis, ''Bir AB üyesi devlette garantilere ve yabancı askere mahal yoktur. Sadece insan haklarının, uluslararası hukukun ve yeniden birleşmiş devletin ait olmaya devam edeceği AB'nin ilke ve değerlerinin uygulanmasına yer vardır'' diye konuştu.

RUMLARIN ÖN ŞARTLARI: ASKER VE GARANTİLER

Etkinlikte konuşan Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis de ''Sürekli istikrar, barış içerisinde beraberlik şartlarını yaratacak bir çözüm istiyoruz. Bunun başarılması için, çözümün; vatanımızı, modası geçmiş garanti sisteminden, müdahale haklarından ve yabancı askerlerden kurtarması gerekir. Garantilere ve müdahale haklarına son verilmesi, ilk günden itibaren işgal askerlerinin sayısında dikey düşüş olması ve Ada'daki varlıklarına kesin son verilmesini gündeme getirecek maddeler ön şarttır'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR