Filistinlileri çok kızdırdı! Mescid-i Aksa'dan böyle kovuldu!

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak İsrail'e geldikten sonra işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd, Filistinliler tarafından Harem-i Şerif'in avlusundan çıkarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2019 21:37 GÜNCELLEME 22.07.2019 21:41 DÜNYA
Filistinlileri çok kızdırdı! Mescid-i Aksa'dan böyle kovuldu!
Filistinlileri çok kızdırdı! Mescid-i Aksa'dan böyle kovuldu!

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in davetlisi olarak gelen ve adının Muhammed Suud Zeyd olduğu öğrenilen Suudi Arabistanlı bir gazetecinin Filistinliler tarafından Harem-i Şerif'ten kovulduğunu belirtti.

HAREM-İ ŞERİF'TEN APAR TOPAR AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Suudi gazetecinin Kudüs İslami Vakıflar İdaresi yetkilileriyle de görüşmek istediğini ancak bu talebinin kabul edilmediğini vurgulayan Dibs, söz konusu gazetecinin namaz kıldıktan sonra Harem-i Şerif'ten apar topar ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

"İSRAİL'İN DAVETLİSİ VE ARACILIĞIYLA GELENLER BURADA İSTENMİYOR"

 

 

Öte yandan Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Kudüs'ün işgal altındaki Filistin'in başkenti olduğunu vurgulayarak, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunun altını çizdi. Selheb, şunları kaydetti.

"İsrail, Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki işgalini meşrulaştırmaya çalışıyor. İslam dünyasının farklı ülkelerinden gazetecileri davet ediyor. Ancak şunu bilmeliler ki Kudüs Filistin’in başkentidir ve Mescid-i Aksa da sadece Müslümanlarındır. İsrail'in davetlisi ve aracılığıyla gelenler burada istenmiyor."

KAPIDAN ÇIKANA KADAR PROTESTO EDİLDİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Suudi Arabistanlı gazeteci Zeyd'in Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'ndan çıkana kadar Filistinlilerin sözlü protestosuna hedef olduğu görülüyor.

İSRAİL-SUUDİ ARABİSTAN YAKINLAŞMASI FİLİSTİNLİLERİ KIZDIRIYOR

İsrail ile Suudi Arabistan arasında son dönemde yaşanan "normalleşme" süreci Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İSRAİL 6 ARAP GAZETECİNİN GELECEĞİNİ DUYURMUŞTU

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, aralarında Suudi Arabistanlı ve Iraklıların da bulunduğu 6 kişilik Arap gazeteci grubunun İsrail'i ziyaret edeceği belirtilmişti.

YAHUDİ SOYKIRIM MÜZESİNİ ZİYARET EDECEKLER

Açıklamada, gazetecilerin İsrail Meclisi ile Batı Kudüs'te bulunan "Yad Vaşem" Yahudi soykırım müzesi ve Kudüs'teki kutsal mekanları ziyaret edeceği aktarılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • vatansevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve ABD nin kuklalarını KABE ye de sokmamak lazım. Bunlar Müslüman DÜŞMANI ile kol kola olanlar BİZDEN DEĞİLDİR. Kutsal Mekanları gerçek MÜSLÜMANLARIN kontrolüne verilmelidir.
    Cevapla
  • BAHTİYAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Utanmaz,Allah tan korkmaz,kuldan utanmazlar.ne yüzle gidiyorsun sen oraya
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Suud ailesi eski Kureyş kabilesi müşriklerindendir, zira İngilizler her gittikleri İslam topraklarında İslam öncesi geleneklere inanan toplulukları kendisine işbirlikçi olarak seçmiştir, daha sonra onları güçlendirip iktidar olmalarını sağlamıştır. Müslümanlar da onları kendilerinden gibi görsün diye de isimlerini hep müslüman isminden seçmişlerdir.
    Cevapla
  • kaşif 4 yıl önce Şikayet Et
    Elbet Mekke ikinci defa fethonulacaktır ve bunu da Allah'ın izniyle Türkler yapacaktır.
    Cevapla
  • KARADERELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah.
    Cevapla
  • israfil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin bir oyunu, protesto edileceğini bile bile gazeteciyi oraya güvenliksiz gönderdi. Böylece ona yapılacak protestolarla filistinlilere olan sempatisini kırılsın. Kendileri de el üstünde tutarak, biz size filistinlilerden daha dostuz imajı verecekler. Böylece, arabistanda ki gazeteler yardımıyla arabistan halkına filistinliler aleyhine ve kendi leyhlerine yazıları kendi rızaları ile yazmaları sağlanacak. Not: protesto edenler arasında yahudi ajanları yoksa ben birşey bilmiyorum.
    Cevapla
  • sinan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    sen çok biliyon git israil köpekliği yağ sonra elini kolunu sallaya sallaya gez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR