Ruslar paylaştı! Dünyayı ayağa kaldıran olayın görüntüleri yayınlandı

Çarşamba günü (Dün) Rusya, Çin ve Güney Kore savaş uçakları arasında yaşanan gerilim sonrası gözler bölgeye çevrildi. Rusya, gerilim sonrası Rus - Çin uçaklarının bölgede ortak devriye faaliyetlerine ilişkin görüntüleri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2019 11:18 GÜNCELLEME 24.07.2019 11:18 DÜNYA
Ruslar paylaştı! Dünyayı ayağa kaldıran olayın görüntüleri yayınlandı
Ruslar paylaştı! Dünyayı ayağa kaldıran olayın görüntüleri yayınlandı

Güney Kore Savunma Bakanlığı Çarşamba günü erken saatlerde, Rus ve Çin askeri uçaklarının ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini, Güney Kore jetleri tarafından Rus bombardıman uçağına uyarı ateşi açıldığını duyurdu.

 

 

Japon savaş uçakları havalandı! Rus ve Çin uçakları da harekete geçti

İddialara cevap veren Rusya ve Çin makamları, Güney Kore'yi yalanlayarak herhangi bir ülkenin hava sahasını ihlal etmediklerini, uluslararası tarafsız bölgede uçtuklarını açıkladı.

 

 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Bir tehdidin hissedilmesi halinde anında cevap verilirdi.'' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Güney Kore'nin sözünü ettiği ''hava savunma tespit bölgesini'' tanımadığını, söz konusu bölgenin tarafsız hava sahası olduğu belirtildi.

RUSLAR GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI: İLK KEZ BİRLİKTE UÇTULAR

Gerilim sonrası, Rusya Savunma Bakanlığı Tu-95MS bombardıman uçaklarının Çin uçakları eşliğinde, Asya-Pasifik bölgesinde devriyeye çıkma anına ait görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde, Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarının, Rusya'da açıklanmayan bir havaalanında yola çıktığı görülüyor. Uçağa Çin'in iki Şian H-6 bombardıman uçağı da buluşma noktasından itibaren uçağa eşlik ediyor.

Görev, Asya - Pasifik'te uzun menzilli Çin ve Rus bombardıman uçaklarının ilk ortak uçuşu olarak kayıtlara geçti.

KAYNAK : Star Gazetesi
YORUMLAR 4
  • Doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve iran teknolojide çok ilerideler hakeza amerika birleşik devletleri de öyle. Bu yapılan devriye bana göre bir güç gösterisiydi. Madem sizin havanızı ihlal ediyorlar konuşacağınıza indirin uçaksavarlarla.. Korkuyorsunuz biliyorum
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün çarşamba deyil.Salı idi...
    Cevapla
  • doğrular 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi başlayın savaşa, gündem değişir, farklı meşgale başlar, haydin savaşa, gözdağıyla olmaz bu iş atın bombaları,de hadi,
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Çin askeri alanda çok güçlü olmaya başladılar özellikle de Çin çok aşama kaydetti.Gelecek yüzyıl bu devletlerin dünyada hakimiyeti ele geçirmesiyle devam edecek. Rusya'nın olduğu her yerde;Suriye'de,Venezuela'da Amerika'nın rahat hareket edemediğini görüyoruz keza Kuzey Kore ve İran konusunda yine öyle.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR