Zarif'ten sert çıkış: Bu böyle yürümez!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Amerikan PBS kanalına konuştu. Bölge ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zarif, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda provokatif davrandığını savunan ABD'ye "Biz Meksika Körfezi'ne gelmedik, siz İran'a geldiniz. Egemenliğimizi savunuyoruz" dedi. Zarif ABD'nin davranışı ile ilgili "Benim olan benim, senin olan tartışmaya açık. Bu böyle yürümez" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2019 15:00 GÜNCELLEME 24.07.2019 15:00 DÜNYA
Zarif'ten sert çıkış: Bu böyle yürümez!
Zarif'ten sert çıkış: Bu böyle yürümez!

ABD'de yayın yapan PBS kanalında, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in konuk olduğu bir program yayınlandı.

 

Sunuculuğunu Judy Woodruff'un yaptığı programda, Zarif'e ABD-İran ilişkilerinden bölgesel gelişmelere kadar çeşitli başlıklarda sorular yöneltildi. 

"ABD tarafından Hürmüz Boğazı'nda düşürülen İran drone'undan başlayalım" diyen Woodruff, Zarif'e "Başkan Trump, bu gelişmeyi İran'ın provokatif ve düşmanca eylemlerinin bir sonucu olduğunu söyledi. Siz nasıl görüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. 

 

"HERHANGİ BİR DRONE KAYBETMEDİK"

Zarif ise, ABD'nin İran drone'unu düşürdüğü bilgisinin doğru olduğunu söyleyerek şu cevabı verdi:

"Öncelikle, biz herhangi bir drone kaybetmedik. Yani drone'larımızdan biri vurulmuş gibi durmuyor. Belki kendi drone'larından birini vurmuşlardır. Raporda da başkasının drone'unu vurdukları bilgisi yer alıyor. Provokasyon meselesine gelince, düşürülen bizim drone'umuz olsa bile biz kendi topraklarımızdayız. ABD Donanması'na airt bir gemi sahillerimizin 6 bin mil ötesinde duruyor. Bu yüzden kimin provokatif davrandığını sormak isterim."

"BU BÖYLE YÜRÜMEZ"

Woodruff'un Trump'ın bu konudaki tavrının olumsuz olduğunu hatırlatması üzerine de Zarif, "Çünkü ABD'nin sloganı 'Benim olan şey benim, senin olan ise pazarlığa açık.' Bu böyle yürümez" dedi. 

Zarif, sunucunun "Neden uranyum zenginleştirmeye ihtiyaç duydunuz?" sorusunu ise "Nükleer bir silah yapmak isteseydik, parasını ödediğimiz süre boyunca yapardık" dedi.

YORUMLAR 1
  • poıuy 4 yıl önce Şikayet Et
    iran sonuna kadar haklıdır iranı nükleer savunma her alanda destekliyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR