Kuzey Kore'ye 'füze' tepkisi!

Japonya Savunma Bakanı Takeshi Iwaya, Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen son füze denemelerinin üzücü olduğunu ve Japonya'nın konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2019 09:52 GÜNCELLEME 25.07.2019 17:09 DÜNYA
Kuzey Kore'ye 'füze' tepkisi!
Kuzey Kore'ye 'füze' tepkisi!

Güney Kore ordusunun, Kuzey Kore'nin perşembe günü doğudaki Wanson kentinden Japonya Denizi'ne doğru iki kısa menzilli füze denemesi gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından, Japonya'dan konuya dair açıklama geldi.

 

 

Japonya Savunma Bakanı Takeshi Iwaya, Tokyo'da gazetecilere verdiği demeçte, Kuzey Kore'nin bir tür füze ateşlediğine dair bilginin bakanlık yetkililerince analiz edildiğini söyledi.

Japonya topraklarına ya da münhasır ekonomik bölgelerine hiçbir füzenin girmediğinin tespit edildiğini bildiren Iwaya, Japonya'nın, Kuzey Kore'nin askeri faaliyetlerini ABD, Güney Kore ve diğer ülkelerle işbirliği içinde yakından izlemeye devam edeceğini vurguladı.

BM KARARLARINI İHLAL ETTİ

 

 

Iwaya ayrıca, Kuzey Kore'nin son denemesinin balistik füze testi olduğunun kesinleşmesi halinde, bunun BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geleceğini hatırlattı. Kuzey Kore'nin nükleersizleşmesine dair sürdürülen çabalara atıfta bulunan Iwaya, son denemenin, ne tür bir silahın denendiği fark etmeksizin son derece üzücü olduğunu da sözlerine ekledi.

GÜNEY KORE DUYURDU

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin doğusunda yer alan Wonsan kenti kıyısından bu sabah iki kısa menzilli füzenin ateşlendiğini bildirmiş, füzelerin yerel saatle 05.34 ve 05.57'de ateşlendiğini, yaklaşık 50 kilometre irtifa kazanıp 430 kilometre yol aldığını açıklamıştı. 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • ğpoıu 4 yıl önce Şikayet Et
    ya japonya güney kore hiçbirşey anlamıyor kuzey kore size niye tehdit olsun kuzey korenin sizle ne sorunu varki halbuki bunların hepsi aynı ırk köken kardeşler çin kuzey kore güney kore japonya vietnam filipinler singapur endonezya malezya tayland kamboçya moğolistan tayvan laos bu aynı ırk olan kardeş ülkeler birleşse ne abd ne nato dünyada en büyük güçler bunlar olur ama hiçbirindede akıl yok sadece islam ülkeleri gibi birbirlerinin kuyusunu arkadan kazarlar kendileriyle uğraşırlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR