ABD bu habere çok kızacak! İran'dan tehlikeli karar

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin ikinci nükleer santralinin temelinin gelecek ay atılacağını söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.07.2019 15:04 GÜNCELLEME 26.07.2019 15:04 DÜNYA
ABD bu habere çok kızacak! İran'dan tehlikeli karar
ABD bu habere çok kızacak! İran'dan tehlikeli karar

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında, yeni nükleer santralin de ilki gibi Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr eyaletinde inşa edileceğini belirtti.

 

 

Buşehr 2 numaralı nükleer santralinin temelinin ağustos ortalarına doğru atılacağı bilgisini veren Salihi, santralin 6 yıl içinde hizmete girmesini planladıklarını ifade etti. Salihi, 8 yıl sonra da 3 numaralı Buşehr nükleer santralinin hazır olacağını dile getirdi.  

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, ayrıca, Arak reaktöründeki yenileme çalışmalarının ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra İngiltere ve Çin'in iş birliğinde yolunda gittiğini sözlerine ekledi.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    İran doğru yolda. Kendi çıkarları doğrultusunda adım atıyor emperyalistlere taviz vermiyor. Bu şekilde devam. Aksi taktirde göründüğü gibi yapılan anlaşmalara kimse bağlı kalmıyor ABD gibi.
    Cevapla
  • Cakir 7 yıl önce Şikayet Et
    İran da abd de aynı oranda tehlikelidir bu olayda kazan kazan değil sadece kazanan olmalıyız
    Cevapla
  • has kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin icin herkes telikeli bir dost buraktinizmi Dünyada kendinize Dost kazanmak zordur Düsman kolayi kazanilir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle