Bir anda hazineye kondu! Tarlada toprağın 30 cm altında buldu

Avustralya'nın güneydoğusundaki Ballarat kenti yakınlarında metal dedektörüyle araziyi taradı, yüzeyin 30 santimetre altında 90 bin dolarlık hazineye ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2019 10:40 GÜNCELLEME 27.07.2019 10:40 DÜNYA
Bir anda hazineye kondu! Tarlada toprağın 30 cm altında buldu
Bir anda hazineye kondu! Tarlada toprağın 30 cm altında buldu

Avustralya'nın Victoria eyaletinde dedektörle boş araziyi tarayan kişi, iki kilo ağırlığında ham altın buldu.

 

Avustralya Yayın Kurumunda yer alan habere göre, müthiş keşif eyaletin kuzeybatısındaki Ballarat kenti yakınlarındaki boş arazide gerçekleşti.

Emekli altın arayıcısı, hazineye metal dedektörüyle arama yaparken yüzeyin yaklaşık 30 santimetre altında ulaştı. İşlenmemiş altın 90 bin dolar (130 bin Avustralya doları) değerinde.

 

Bulduğu madeni kuyumcuya götürerek değerini öğrenen emektar altın arayıcısına, bazı teklifler geliyor.

Kuyumcu Mark Day, yaptığı açıklamada, altını getiren kişinin çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Dükkanda bana altını gösterdiğinde yaprak gibi titriyordu. Altınla ne yapacağını bilmiyordu, üç gündür uyuyamamıştı" ifadelerini kullandı.

Day, emektar altın arayıcısının daha fazlasını bulabileceği düşüncesiyle ismi ve madeni bulduğu yerin gizli kalmasını istediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde dedektör satmak serbest. Dedektör kullanmak yasak.. Ya bu ne ya... Bırakın insanlar kendi yerlerinde arasın. Başkasının yerinde sahibi yoksa gereği yapılsın bu kadar basit ya...
    Cevapla
  • zekı 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsa devlet hemen el koyar
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tarafı olan bir laf. Eğer uyanık! olmazsan hepsi elden gidebilir. %60 vergi devreye girer. Maden arama belgen varmı, Kaçak hazine avcısımısın, Madencimisin?, Devlet arsası mı, sahipli arsa ise sahibi dewreye girer, işin iş... Durum; çıkanı alıp çaktırmadan eritip tanıdık bir kuyumcuya satmayı gerektiriyor, Maalesef.
    Cevapla
  • sss 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ne karamsarlık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR