İrlanda uyardı: Birleşik Krallık dağılır!

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, anlaşma olmadan Brexit’in hayata geçmesi durumunda İrlada ile Kuzey İrlanda’nın yeniden birleşebileceğini iddia ederek, bu durumun Birleşik Krallığın geleceğini baltalayabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2019 14:01 GÜNCELLEME 27.07.2019 14:07 DÜNYA
İrlanda uyardı: Birleşik Krallık dağılır!
İrlanda uyardı: Birleşik Krallık dağılır!

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, İngiltere’nin anlaşma olmadan Avrupa Birliğinden ayrılması durumunda Kuzey İrlanda ile yeniden birleşebileceklerini söyledi. Varadkar düzenlediği basın toplantısında, “Bence ironik olan şeylerden birisi, sert bir Brexit, hem İskoçya’nın hem de Kuzey İrlanda’nın birliğine zarar verecektir. Bu onların yüzleşeceği bir problem” dedi.

 

 

Varadkar, Kuzey İrlandalıların AB vatandaşlığında olduktan sonra huzursuz olacaklarını ima ederek, “Birleşik Krallık, Kuzey İrlanda’daki insanların çoğunluğunun isteklerine rağmen Kuzey İrlanda’yı Avrupa Birliği’nin dışına çıkarırsa, onların Avrupa Birliği vatandaşlığını elinden alır. Böyle yaparak insanların bu durumu beğenip beğenmediği gibi soruların olmasına sebep olur, bunlara hazır olmak zorundayız” ifadesini kullandı. 

İrlanda, anlaşma olmadan Brexit’in gerçekleşmesi takdirinde bir kara sınırının yeniden ortaya çıkmasından çekiniyor. İrlanda tarafına göre bu durum Kuzey İrlanda ile İrlanda Cumhuriyeti arasındaki şiddetin yeniden doğmasına yol açabilir. 

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli bir karar olur.
    Cevapla
  • Vatan evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhu şad olsun Sultan Abdulhamid ingiltereyi tarihinin en büyük savaşına sokmuştu ve 100 yilda yıkılasın ingiltere kraliçenizde kendi kurtaramayacakki sizi kurtarsın sizler padişah lığa düşman ettiniz milleti sizlerin kraliçeniz batsın soyunuz tükensin
    Cevapla
  • oıyuıo 4 yıl önce Şikayet Et
    antropolojik dil ve ırk köken araştırmalarına göre irlanda ve kuzey irlanda iranla aynı ırk köken ırktır hint-avrupa dil ailesinden akraba kuzen halktırlar
    Cevapla
  • Pol 4 yıl önce Şikayet Et
    Burası siyaset, sen tarih tarafına gidcen.
    Cevapla
  • Zzt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR