'Rusya ile Türkiye, ABD'den korkmuyor'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, Venezuela'nın kalkınmasına katkıları için Rusya ve Türkiye'ye teşekkür etmesini değerlendiren Lidovskoy, Moskova ve Ankara’nın, Caracas ile ilişki kurma konusunda Washington’un yaptırımlarından korkmadığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2019 10:36 GÜNCELLEME 30.07.2019 10:36 DÜNYA
'Rusya ile Türkiye, ABD'den korkmuyor'
'Rusya ile Türkiye, ABD'den korkmuyor'

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan St. Petersburg merkezli Hugo Chavez Latin Amerika Kültür Merkezi Genel Direktörü Yegor Lidovskoy, "Halihazırda Venezuela, kendi ekonomisini güçlendirme ve yeniden inşa etme ve üretimini çeşitlendirme yönünde ciddi adımlar attı. Türkiye, Rusya, Çin, Katar ve Hindistan’ın desteği olmasaydı bu mümkün olmazdı. Ekonomiyi inşa etmek için tedarik kanallarının olması gerekiyor. Bu da büyük oranda politik irade ile ilgili. Birçok ülke, ABD’nin yaptırımları yüzünden, Venezuela ile ilişki kurmaktan korkuyor. Önemli olan Rusya ve Türkiye’nin korkmuyor olması" ifadelerini kullandı.

 

 

RUSYA VE TÜRKİYE, VENEZUELA’YA YÖNELİK TAM ABLUKA UYGULANMASINA İZİN VERMİYOR

Bu yardım sayesinde Venezuela ekonomisinin yavaş yavaş kalkındığını kaydeden Rus uzman, bu konuda şu yorumda bulundu: "Aslında Venezuela ekonomisi her zaman oldukça iyi durumdaydı, ama şimdi pek iyi durumda değil. Bunun sebebi, Venezuela’nın ekonomik yapıya, kendi üretimine sahip olmaması değil, NATO’nun muazzam baskısıdır, uygulanan ablukadır. Rusya ve Türkiye ise tam ablukanın kurulmasına izin vermiyor, Venezuela ekonomisine kalkınma kanallarını sağlıyor ve Venezuela ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor. Evet, sorunlar devam ediyor ama eğilim olumlu, ilk kez enflasyon çift rakamlı oldu, eskiden olduğu gibi aylık yüzde 100’den fazla değil. Ekonomi yavaş ama tutarlı olarak kriz öncesi duruma geri dönüyor."

 

 

Rusya ve Türkiye’nin iyi düşünülmüş ve tartılı ekonomi modellerine sahip olduğunu, Venezuela’nın da bu modelleri alarak kendi şartlarına göre adapte edebileceğini dile getiren Lidovskoy, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Türk ve Rus uzmanlar, politik bağımsızlık koruyarak ekonomiyi oldukça yüksek seviyede koruyabildi. Onlar, Venezuela ekonomisinin daha güçlü olması için büyük katkıda bulunabilir. Böyle bir destek olmasa, ABD’nin yaptırımları ışığında Venezuela’nın durumu çok ağır olur. Eğer Rusya, Türkiye, Venezuela, Çin, Hindistan ortaklaşa çalışarak ortak pazar, ortak ekonomik tabanı oluştururlarsa bu, yaptırımların etkisiz olduğunu ve Venezuela’nın yaptırım baskısından kurtulabileceğini gösterir."

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı aklını aklına gelmeyenler Büyük Türkiye gücünü göreceksiniz Son 400 aldı mı aferin girdiğim
    Cevapla
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz çevrenize baksanız sizde olup biteni anlarsınız Maduro anlamış siz daha anlamışsınızdır Türkiye Rusya dan s 400 aldı. Alamazsın diye abd dinlemedi akdeniz sondaj yapamazsın dedi yine yaptı Reis afrin giremezsin dediler gine girdi bunun gibi daha çok örnek var. Bu da biz korkmuyoruz korkaklara kapak olsun.
    Cevapla
  • asdafaa2 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamda diriliş izleyip Türkiye'yi süper güç sanıyor galiba
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimileride Hollywood fililmlerini izleyip veya Amerika nin son silahlarina son teknolojisine Atom bombalarina görüp Amerika yi çok Süper güç saniyorlar. GALİBAAAA ..Halbuki halbuuuuukiiiii herşey son teknolojide Atom bombasıda bir Arıza Kaza yapabilir . Sadece birdefa bunlardan birisi gerçekleştimi tamamdır O Süper silahlar Atom bombalari ellerinde kendi üzerlerinde Patlar O SÜPER ABD DEVLETİNDEN ESERLER KALMAZ
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimileride Hollywood fililmlerini izleyip veya Amerika nin son silahlarina son teknolojisine Atom bombalarina görüp Amerika yi çok Süper güç saniyorlar. Halbuki halbuuuuukiiiii herşey son teknolojide Atom bombasıda bir Arıza Kaza yapabilir . Sadece birdefa bunlardan birisi gerçekleştimi tamamdır O Süper silahlar Atom bombalari ellerinde kendi üzerlerinde Patlar O SÜPER ABD DEVLETİNDEN ESERLER KALMAZ
    Cevapla
  • Gazoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ver gazı. Ulan dünyada abd den korkmayan ülke mi var?
    Cevapla
  • rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    sahabe 3000 kişilik orduyla 200 000 kişilik roma (bizans)imparatorluğunu yendi bir düşün bakalım kaç katı ordu korkma diye başlıyor istiklal marşı biz ya şehit ya gazi oluruz
    Cevapla
  • davut.com 4 yıl önce Şikayet Et
    ben
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    gazoz olma birader efsane ol
    Cevapla
  • tıpa 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi kendin gibi korkak sanma.Tapındığın abdnin işleri hiç iyi gitmiyor .
    Cevapla
  • Adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan korkanlar korkmaz. Senin beynini o kadar kirletmisler ki varın yoğun abd. Sen git survivorini izlemeye devam et.
    Cevapla
  • Caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Gazoz ancak senin gibiler korkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR