The Times yazdı: Uzun sürmez, Türkiye, ABD üslerine rağmen girecek...

İngiliz The Times gazetesi, Ankara'nın kendi güvenliği açısından Washington tarafından desteklense de terör örgütünü güney sınırlarından uzaklaştırmak istediğini yazdı. Bölgede Amerikan askeri üsleri bulunduğu için operasyonun iki NATO müttefikini karşı karşıya getireceğinin belirtildiği yazıda, yoğun diplomasi sürecinin Ankara'nın planladığı harekatı şimdilik geciktirdiğini fakat bunun uzun sürmeyeceği ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2019 13:43 GÜNCELLEME 13.08.2019 14:02 DÜNYA
The Times yazdı: Uzun sürmez, Türkiye, ABD üslerine rağmen girecek...
The Times yazdı: Uzun sürmez, Türkiye, ABD üslerine rağmen girecek...

İngiliz Times gazetesi, Ankara'nın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan DSG'nin, Washington tarafından desteklense de güney sınırlarından uzaklaştırmak istediğini belirtti. 

 

 

HEM  ABD HEM DE AVRUPA İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDE

Türkiye'nin DSG'yi terör örgütü olarak gördüğü ve sadece ÖSO'yu desteklediği belirtilen yazıda, terör örgütü DSG'nin uzun yıllardır Türkiye'nin güvenliği için tehdit oluşturduğu hem ABD hem de Avrupa Birliği (AB) tarafından terör örgütü listesine alındığı ifade edildi. 

 

 

'TÜRKİYE'NİN GİRMESİ UZUN SÜRMEYECEK'

Makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen Pazar günü DSG'yi Türkiye'nin güney sınırlarından uzaklaştırmak için Suriye'nin kuzeyinde operasyon yapılacağını duyurdu.

Bu durumda ciddi bir sorunun ortaya çıkacağı ve bölgede Amerikan askeri üsleri bulunduğu için operasyonun iki NATO müttefikini karşı karşıya getireceği kaydedilen yazıda, yoğun diplomasi sürecinin Ankara'nın planladığı harekatı şimdilik geciktirdiğini fakat bunun uzun sürmeyeceğine yer verildi.

Diplomatik kaynaklara atıfta bulunan İngiliz gazete, Erdoğan'ın terör örgütü DSG'nin Türkiye sınırlarındaki varlığını 'yok edilmesi gereken güvenlik tehdidi' olarak gördüğünü yazdı. 

Makalenin devamında diyaloğu devem ettirmek isteyen Washington'un da bölgede birkaç kilometre derinliğinde 'güvenli bölgeye' razı geldiği belirtildi. 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Habere bak, Terör örgütü diyorlar, ama binlerce tır dolusu verdikleri silahtan bahsetmiyorlar. işte iki yüzlü batı.
    Cevapla
  • Kanal7 4 yıl önce Şikayet Et
    Cokk guzel haber bu allah devletimize ve askerimize zeval vermesin bu konuda hükümetimizin arkasındayız
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu gavurlara güvenmiyoruz. Kendi işimizi biz halledeceğiz. Inşaallah.
    Cevapla
  • Ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya güzellikle ya zorla ama mutlaka süpürecegiz
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok gec kalinda hadi gayri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR