Rusya'dan Türkiye açıklaması: Eksiksiz yerine getirecektir!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin 17 Eylül 2018'de imzalanan Soçi Mutabakatı'ndaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getireceğini düşündüklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2019 16:48 GÜNCELLEME 15.08.2019 16:53 DÜNYA
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Eksiksiz yerine getirecektir!
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Eksiksiz yerine getirecektir!

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, İdlib'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rusya'nın Soçi Mutabakatı'na bağlılığını koruduğunu kaydeden Zaharova, "Bu mutabakat, BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen grupların militanlarını korumak ve kollamak için bir bahane olarak kullanılmamalı. Türk partnerlerimizin bu mutabakat kapsamında üstlendikleri yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getireceği düşünüyoruz" dedi.

Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington’un Dünya Ticaret Örgütü’nden (DTÖ) geri çekilmesi olasılığının olmadığını söyledi ve ekledi; "Dünya çapında insanların hayat kalitesini etkileyebilir" dedi.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül'de Soçi'de yaptıkları görüşmede İdlib'de silahsızlandırılmış bölge kurulması konusunda mutabakata varmıştı.

YORUMLAR 4
  • kendine bak 4 yıl önce Şikayet Et
    önce korudugunuz caniye lafinizi geçirin.
    Cevapla
  • Haci 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz getiririzde once siz garantor oldugunuz bolgedeki sivillerin ölümünü engelleyun
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bm, nato gibi kurumlar hiç olmasaydı bu kadar savaş yaşanmazdı.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    BM dediğiniz birilerinin oyuncağı haline gelmiş. Bir grubu terörist ilan etmek BM nin işi değil çünkü BM PKK ile işbirliği içinde. Geçin bu ayakları. Neredeyse 59 bin insanın ölümünden sorumlu bebek katileri BM tarafından davet ediliyor, o zaman BM de terör örgütü.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR