Papa'dan yok artık dedirtten cennet vaadi!

İlginç çıkışlarıyla bilinen Papa Francis bu sefer de ateistlerle ilgili yaptığı yorumla gündemde. Hristiyan Katolik dünyasının lideri Francis, "Ateistler vicdanlarına göre hareket ederse cennete gidebilirler." ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2019 13:35 GÜNCELLEME 17.08.2019 13:49 DÜNYA
Papa'dan yok artık dedirtten cennet vaadi!
Papa'dan yok artık dedirtten cennet vaadi!

Papa Francis, İtalyan gazete La Repubblica'nın kurucusu Eugenio Scalfari'ye yazdığı açık mektupta, ateistlerin Allah'ın varlığına inanmasa bile affedilebileceğini ve cennete gidebileceğini öne sürdü.

 

 

"Bana, inanmayan ve arayış içinde olmayanları Hristiyanların Tanrısı'nın affedip affetmeyeceğini soracak olursanız şu temel şeyi söylerim: Eğer Tanrı'ya samimi ve tövbekar bir kalple giderseniz, O'nun merhametinin sınırları yoktur" diyen Francis, "Ateistler içinse kıstas vicdanlarına göre hareket etmeleridir" ifadelerini kullandı. Papa, cennete gidebilmek için Allah'a inanma şartını ortadan kaldırırken "vicdan ve sağduyu" sayesinde ateistlerin de cennete girebileceğini belirtti. 

SCALFARI'DEN MEMNUN KARŞILAMA

 

 

La Repubblica'nın sahibi Scalfari, Papa'ya verdiği cevapta, "Papa'nın yorumları, onun herkesle diyalog kurabilme isteğinin ve kabiliyetinin çok güçlü bir delilidir" yorumunda bulunarak, dinler arası diyaloğun boyutlarının ne kadar aşıldığını gözler önüne serdi.

İngiliz basını Papa'nın mektubunu, "Papa ateistlerin kalbine su serpti: Cennete gitmek için Tanrı'ya inanmanıza gerek yok" başlığıyla taşırken, bu ifadelerin Papa'nın "ilerici ve çağdaş" şöhretine katkıda bulunacağı yorumunda bulundu.

KAYNAK : Haber 7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Doğru Söz 4 yıl önce Şikayet Et
    papa denilen zavalının teki M.Kitabtan haberi yok kendi kendsine Sahte paygamberlikte bulunuyor
    Cevapla
  • Tertz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafta sonu yine iyi çektin şarabı...!
    Cevapla
  • Din 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlara gore bizim dinimiz yanlis onlara gore onlar cennette gidecek. Allah hur irade vermis kim ne yaparsa kayit altinda sanki bizim muslumanlarin hepsi cennette gidecek yapmayin yahu rabbim herkesin selamettini versin
    Cevapla
  • bilall 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi uykular
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantığın 1 saniyede reddettiği şu saçmalığa inanan saf yada kendi vicdanını rahatlatmak için kabul eden saçma insanlar olacak.bide tabiki bunlar insanları Allah tan uzak tutma çabası.malum dünyada müslüman sayısı hızlı artıyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR